reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Věnečky s máslovým krémem

Věnečky skoro jako z cukrárny. Docela jednoduchý recept, i když časově náročnější. Uvedená doba přípravy nezahrnuje dobu chladnutí.


  • 3,0

    3 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

podle chuti

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Základem je správné vážení a přesné míry. Zde je to velmi důležité! Odvážíme vodu a tuk na pečení a zahříváme do mírného varu. Mezitím si odvážíme mouku. Nejlepší je mouka Zlatka (Zátkova), ale lze použít i obyčejnou hladkou moukou se čtyřmi špetkami kypřícího prášku a přidáme špetku soli.

Suchou směs mouky, soli a případně kypřícího prášku vysypeme do vroucí vody s tukem a za stálého zahřívání (už se nevaří, jen zahřívá) vymícháme hladké těsto. Míchání jde ztuha a mícháme do doby, než se těsto přestane lepit na stěny hrnce. Poznáme to tak, že vezmeme hrnec a zatočíme s ním. Pokud těsto vytvoří jednu hroudu, sebere ze stěn zbytky těsta a těsto je hotové. Po vychladnutí přidáme vejce.

Vymažeme plech, případně na plech položíme pečící papír. Cukrářskou stříkačkou děláme kolečka, vždy dvě na sebe. Mezi kolečky na plechu necháváme větší mezery, protože věnečky hodně nabudou.

Věnečky pečeme asi 15 - 20 minut v troubě při 220 °C. Vytáhneme z trouby, jakmile jsou věnečky žluté až mírně zlatavé. Pozor, jakmile trochu zhnědnou, budou už spálené a tvrdé, i když to tak na první pohled nevypadá.

Připravíme si obyčejný základní máslový krém. V mléce uvaříme pudink. Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vychladlý pudink a trochu rumu a promícháme do hladkého krému.

Vychladlé věnečky rozřízneme a plníme krémem. Hotové věnečky lze dozdobit a dochutit citronovou polevou. Jedna dávka vystačí na 20 - 25 kusů věnečků o průměru asi 5 - 6 cm.

Věnečky s máslovým krémem podáváme k různým svátečním příležitostem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Věnečky s máslovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.