reklama
hledat uživatel
       

Velrybí steaky

Maso ze severooceánské velryby připravené jako steak.


  • 3,1

    111×

    3,1 111
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Tmavé velrybí maso nakrájíme příčně přes vlákna na 1,5 - 2 cm široké plátky. Tupou stranou nože steaky lehce naklepeme z obou stran.

Do hmoždíře dáme hrubou mořskou sůl, pepř, kurkumu, bobkové listy, papriku a zalijeme 1 lžící oleje. Koření zpracujeme na jemnou pastu.

Nakrájené a naklepané steaky vydatně potřeme pastou. Velrybí steaky necháme zakryté odležet v lednici přes noc.

Na kvalitní pánvi s rastrovaným dnem sendvičového typu rozpálíme zbytek oleje na asi 160°C. Vkládáme velrybí steaky a asi 2 minuty je z každé strany opékáme. Propečení ověříme jemným naříznutím, barva je jemně růžově hnědá.

Velrybí steaky podáváme s přílohou podle chuti. Velryby jsou chráněné. Přesto některé státy je loví a v prodejnách s rybami se objeví. Nevím jestli v Česku. J jsem tohle vařil v Norsku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velrybí steaky

    Celkový počet komentářů: 2

    • ave
      ave

      jak upravit

      Díky za recept, zatím je v mrazáku a nějak se nemůžu odhodlat, mám takový zvláštní respekt a zatím to nezvládám...Syn s kamarády dělali steaky na garden party, napadlo mě smažit jako na řízky - jakou chuť má velrybí maso a jak se dá ještě jinak upravit?

      08.03.2011 18:34:46

      • Helena
        Helena

        Re: jak upravit

        Dobrý den :) Taky mi leží v mrazáku kousek velrybího masíčka. Zatím jsem jej jedla jen jednou, bylo připravené " na divoko " a bylo to naprosto luxusní. Nic lepšího jsem nikdy nejedla. Vypadá to jako játra, chutí podobné hovězímu, ale mnohem jemnější, strukturou mi to připomíná něo jako tuňáka. Prý je taky výborné připravené na způsob roštěné, tak se chystám :)

        01.03.2019 11:31:05


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Velrybí steaky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.