reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velký kefírový chleba z domácí pekárny

Opravdu velký a nadýchaný kmínový chleba, který je zadělán kefírem.


  • 4,5

    30×

    4,4 30
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

6. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Postup přípravy

Do pekárny (použijeme velké hnětače) nalijeme kefír i olej, zasypeme veškerou moukou a kmínem. Na jednu stranu pekárny dáme sůl a na druhou cukr a droždí. Pekárnu zapneme na program KLASIK, velikost velký, barva střední.

Po zaznění signálu (pípnutí) přidáme do pekárny semínka. Mohou být i dýňová nebo slunečnicová. Těsto během kynutí vystoupí až nahoru, ale nemusíte se bát, nepřeteče.

Upečený velký kefírový chleba z domácí pekárny necháme v otevřené pekárně 10 minut chladnout a pak ho opatrně vyklopíme. Kefírový chleba je výborný ke grilovanému masu nebo klobáskám.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velký kefírový chleba z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 4
    • Kuboslav
      Kuboslav

      Komentář k receptu Velký kefírový chleba z domácí pekárny

      Droždí??? FUJ!!! Jedině kvásek!

      01.01.2016 19:46:15

      • monikk
        monikk

        Re: Komentář k receptu Velký kefírový chleba z domácí pekárny

        prečo " FUJ " ?Sú ľudia,ktorým droždie nerobí problémy.a kto chce nech má svoj kvások.

        30.07.2017 14:07:53

    • Míša
      Míša

      Méně droždí

      Stačily 2 lžičky sušeného droždí. Chleba nepřetekl a byl krásně nadýchaný.

      20.01.2014 21:53:48


    • Míša
      Míša

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      20.01.2014 21:44:19


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Velký kefírový chleba z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.