reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Velký kefírový chleba z domácí pekárny

Opravdu velký a nadýchaný kmínový chleba, který je zadělán kefírem.


  • 4,5

    30×

    4,4 30
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Recept na dýňové pyré krok za krokem

1. 11. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

1. 11. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Postup přípravy

Do pekárny (použijeme velké hnětače) nalijeme kefír i olej, zasypeme veškerou moukou a kmínem. Na jednu stranu pekárny dáme sůl a na druhou cukr a droždí. Pekárnu zapneme na program KLASIK, velikost velký, barva střední.

Po zaznění signálu (pípnutí) přidáme do pekárny semínka. Mohou být i dýňová nebo slunečnicová. Těsto během kynutí vystoupí až nahoru, ale nemusíte se bát, nepřeteče.

Upečený velký kefírový chleba z domácí pekárny necháme v otevřené pekárně 10 minut chladnout a pak ho opatrně vyklopíme. Kefírový chleba je výborný ke grilovanému masu nebo klobáskám.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velký kefírový chleba z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 4
    • Kuboslav
      Kuboslav

      Komentář k receptu Velký kefírový chleba z domácí pekárny

      Droždí??? FUJ!!! Jedině kvásek!

      01.01.2016 19:46:15

      • monikk
        monikk

        Re: Komentář k receptu Velký kefírový chleba z domácí pekárny

        prečo " FUJ " ?Sú ľudia,ktorým droždie nerobí problémy.a kto chce nech má svoj kvások.

        30.07.2017 14:07:53

    • Míša
      Míša

      Méně droždí

      Stačily 2 lžičky sušeného droždí. Chleba nepřetekl a byl krásně nadýchaný.

      20.01.2014 21:53:48


    • Míša
      Míša

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      20.01.2014 21:44:19


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Velký kefírový chleba z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.