reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční vaječná tlačenka

Recept na vaječnou tlačenku s uzeným masem.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 694 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Postup přípravy

Vejce ve skořápce uvaříme ve vodě natvrdo, pak je vychladíme a oloupeme. Oddělíme od sebe uvařené bílky a žloutky. Žloutky pak použijeme na ozdobu.

Mrkev, hrášek, uzený bok a kapustu nasekáme na menší kousky, které vložíme do smetany a přivedeme k varu. Ochutíme solí a již dále nevaříme. Přidáme na malé kousky nakrájený uvařený bílek a lehce promícháme tak, aby se zelenina a vejce nerozbila. Vše opepříme trochu více, aby chuť směsi byla pikantní a přidáme rozpuštěnou želatinu. Takto připravenou směs vlijeme do formy. Necháme zatuhnout a poté rozkrájíme na jednotlivé porce.

Na plátky nakrájený uzený bok vykrojíme kulatým tvořítkem a vyskládáme na talíř. Zbylé odkrojky boku nasekáme na malé kousky, vložíme do misky a přidáme kousky žloutků. Lehce pokapeme olejem a octem a promícháme.

Servírování

Na talíř při podávání vyskládáme vykrájený uzený bok a porci zatuhlé vaječné tlačenky. Na tlačenku položíme žloutek a doplníme salátkem a pažitkou. Nakonec přidáme směs z nasekaného uzeného boku a žloutků. Vše můžeme ještě zakápnout octem a opepřit.

Autor receptu: Jan Horký

SEXY moderní česká kuchyně
Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013

SEXY moderní česká kuchyně je dobře propracovaná a přehledná kuchařská kniha, ze které uvaří úžasné pokrmy i normální smrtelník. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit se ke sporáku a začít. Nápady, forma i vybraná jídla však musí nadchnout i profesionály.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční vaječná tlačenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.