reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Velikonoční vaječná tlačenka

Recept na vaječnou tlačenku s uzeným masem.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Vejce ve skořápce uvaříme ve vodě natvrdo, pak je vychladíme a oloupeme. Oddělíme od sebe uvařené bílky a žloutky. Žloutky pak použijeme na ozdobu.

Mrkev, hrášek, uzený bok a kapustu nasekáme na menší kousky, které vložíme do smetany a přivedeme k varu. Ochutíme solí a již dále nevaříme. Přidáme na malé kousky nakrájený uvařený bílek a lehce promícháme tak, aby se zelenina a vejce nerozbila. Vše opepříme trochu více, aby chuť směsi byla pikantní a přidáme rozpuštěnou želatinu. Takto připravenou směs vlijeme do formy. Necháme zatuhnout a poté rozkrájíme na jednotlivé porce.

Na plátky nakrájený uzený bok vykrojíme kulatým tvořítkem a vyskládáme na talíř. Zbylé odkrojky boku nasekáme na malé kousky, vložíme do misky a přidáme kousky žloutků. Lehce pokapeme olejem a octem a promícháme.

Servírování

Na talíř při podávání vyskládáme vykrájený uzený bok a porci zatuhlé vaječné tlačenky. Na tlačenku položíme žloutek a doplníme salátkem a pažitkou. Nakonec přidáme směs z nasekaného uzeného boku a žloutků. Vše můžeme ještě zakápnout octem a opepřit.

Autor receptu: Jan Horký

SEXY moderní česká kuchyně
Zdroj:SEXY moderní česká kuchyně, vydalo R MEDIA, spol. s r.o., 2013

SEXY moderní česká kuchyně je dobře propracovaná a přehledná kuchařská kniha, ze které uvaří úžasné pokrmy i normální smrtelník. Recepty jsou sestaveny tak, aby zpracováním i surovinami byly dostupné každému, kdo se rozhodne postavit se ke sporáku a začít. Nápady, forma i vybraná jídla však musí nadchnout i profesionály.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční vaječná tlačenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.