Velikonoční tvarohový beránek

35 min | moučník | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 52178x
Tento beránek nesmí na Velikonoce chybět!
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

V míse utřeme změklé máslo, vejce, cukr, vanilkový cukr a tvaroh. Pak přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, špetkou soli a rozinky (nemusí však být).

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na beránka a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150 - 160° C dorůžova. Špejlí (vpichem do těsta) se přesvědčíme, zda je velikonoční tvarohový beránek už upečený (těsto se nelepí na špejli).

Velikonočního beránka vyklopíme z formy, posypeme cukrem a můžeme přizdobit i mašlí. Zdobíme podle vlastní fantazie..

autor receptu:

Velikonoční tvarohový beránek

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční tvarohový beránek

Celkový počet komentářů: 2
  • Komentář k receptu Velikonoční tvarohový beránek Anice 14.04.2017 17:28:04

    Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná!
    http://bit.ly/Mnamm

  • Výsledek skvělý Jaroslava 21.03.2016 16:05:21

    Peču častěji jako buchtu, než jako beránka. Skoro vždy mi při chladnutí buchta "spadla", ale toto jsem vyřešila oddělením žloutků a ušleháním bílků. Do těsta dávám jen poloviční množství cukru, přidávám spoustu rozinek a kousků čokolády a výsledek je výborný. S uvedenými drobnými úpravami rozhodně doporučuji vyzkoušet.

Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Velikonoční tvarohový beránek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept