reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční tousty s nádivkou a ztraceným vejcem

Připravili jste velikonoční nádivku? A zůstala vám? Pak ji můžete podávat v toastech se ztraceným vejcem jako lehkou večeři nebo jen tak na chuť.


  • 0

    0 0
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Máslo utřeme s prolisovaným česnekem a solí dohladka. Ochuceným máslem potřeme plátky veky a z obou stran na suché pánvi opečeme dozlatova. Plátky masové nádivky nebo sekané upravíme do velikosti plátků veky a také z obou stran opečeme.

Připravíme si ztracená vejce. V menším rendlíku přivedeme k varu vodu a jakmile se začne vařit, přidáme do ní lžíci octa. Vodu nesolíme. Každé vejce zvlášť vyklepneme do mističky a vroucí vodu v rendlíku rychle zamícháme tak, aby vznikl vír. Pak do jeho středu vlijeme jedno vejce, jakmile bude bílek pevný, ihned rendlík odstavíme z tepla a vejce necháme ještě asi 2 minuty dojít. Tímto způsobem postupně připravíme všechna vejce a necháme je na ubrousku okapat.

Mezi dva opečené česnekové toasty vložíme plátek opečené nádivky, list salátu a nahoru umístíme ztracené vejce, které osolíme, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.

Velikonoční tousty s nádivkou a ztraceným vejcem podáváme teplé jako pohoštění pro koledníky, ale chutnat budou i na druhý den po Velikonočním pondělí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční tousty s nádivkou a ztraceným vejcem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.