reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční sušenky ve tvaru oveček

Zkuste letos překvapit na Velikonoce tak trochu jinými sušenkami. Především děti budou nadšeny.


  • 5,0

    5 2
  • 30 min

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Do větší misky odvážíme mouku, cukr, přidáme rum, citronovou kůru, přírodní vanilkový extrakt (lze vynechat), 2 žloutky a studené máslo přímo z lednice, které jsme nakrájeli na kostky. 

Konečky prstů začneme spojovat suroviny takovým způsobem, jako bychom tvořili drobenku, následně rychle spojíme v těsto. Na vál či kuchyňské prkénko si vždy dáme kus těsta a po částech po něm přejíždíme směrem od sebe hranou ruky. Suroviny se tak správně propojí a sušenky budou úžasně křehké. Vzniklé pláty opět dáme rychle dohromady v těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň dvě hodiny v lednici, ideálně přes noc. 

Po odpočinutí těsta v lednici jej necháme pár minut na vále. Odkrojíme si asi čtvrtinu těsta, kterou lehce rozválíme, posypeme kakaem holandského typu, zabalíme a krátce prohněteme, aby se těsto obarvilo na hnědo. Ze světlé části těsta tvoříme malé kulíčky (cca 1 cm v průměru) a skládáme na plech vyložený pečicím papírem do tvaru těla ovečky. Z kakaové části tvoříme hlavu, nohy, uši a případně ocásek. Vše jemně přitiskneme k sobě. 

Velikonoční sušenky ve tvaru oveček poté pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 minut. Jakmile začnou růžovět okraje, vyndáme je z trouby. 

Vychladlé velikonoční sušenky naskládáme do krabičky a skladujeme v lednici. Podáváme například kávě či čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční sušenky ve tvaru oveček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.