reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční špenátová roláda

Roláda, kterou děláme každý rok na Zelený čtvrtek.


  • 4,6

    17×

    4,5 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Špenátový protlak necháme rozmrazit, slijeme z něj vodu a dáme do mísy. Přidáme 3 žloutky, 3 lžíce hrubé mouky, sůl a zamícháme. Potom přidáme sníh vyšlehaný ze 3 bílků a rozetřeme na plech. Nejlépe použijeme papír na pečení, který trochu potřeme sádlem (máslem) a posypeme moukou, upečená roláda pak půjde lépe sloupnout.

Velikonoční špenátovou roládu pečeme asi na 180 °C, dokud není na povrchu lehce nazlátlá.

Mezitím si na cibulce usmažíme 4 vejce, osolíme, opepříme a rozetřeme na upečenou roládu. Roládu zatočíme a necháme ji na chvíli odpočinout, aby vychladla a ztuhla.

Hotovou velikonoční špenátovou roládu krájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem a houbovou omáčkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční špenátová roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.