reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční slepovánky

Velikonoční cukroví na slavnostní stůl či pro hosty ke kávě.


  • 3,5

    11×

    3,4 11
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

17291 kJ / 4130,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 603 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 857 hodnocení

Jak na to: Rychlá příprava minutek

15. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 616 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

BLOG Rychlé Fit recepty: Mini medovníčky podle Blanky

14. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Videorecept: Připravte si výborné tatrankové cukroví podle vítězky soutěže Cukrář roku!

14. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 695 hodnocení

Recept na vánoční vosí hnízda krok za krokem

13. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 275 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 568 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Postup přípravy

Z másla, hladké mouky, cukru, žloutků a citronové šťávy vypracujeme měkké, vláčné těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici.

Poté z těsta vyválíme 0,3 mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme velikonoční tvary.

Po upečení velikonočního cukroví (cca 6 minut na 180 °C) slepujeme rybízovou zavařeninou.

Velikonoční slepovánky podáváme jako chuťovku ke kávě nebo jimi ozdobíme sváteční velikonoční stůl.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční slepovánky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.