reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Velikonoční slaný koláč

Casatiello je správný název receptu, který pochází z Napoli.


  • 4,6

    22×

    4,6 22
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Z vody, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek. Mouku prosolíme, nastrouháme sádlo a přidáme hotový kvásek. Těsto zpracujeme, přidáváme vlažnou vodu. Jakmile je těsto hladké, vypracujeme z něj kouli, kterou necháme v misce kynout na teplém místě alespoň na hodinu a půl.

Mezitím si nakrájíme salám a tvrdé sýry na kostičky.

Jakmile je těsto hotové, odebereme z něj kousek na doplňování. Zbytek těsta vyválíme do obdélníku cca na 1 cm, posypeme ho nakrájenými sýry, salámem a nakonec parmazánem.

Velikonoční slaný koláč zarolujeme po delší straně a přehneme do tvaru kola, dáme do kulaté vymazané formy a necháme na další hodinku kynout.

Když se těsto zdvojnásobí, vezmeme 4 vajíčka a přitlačíme opatrně na vrch koláče. Ze zbytku těsta, co jsme dali stranou, vytvoříme proužky a přikryjeme vejce křížkem.

Velikonoční slaný koláč potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C alespoň hodinku.

Slaný koláč podáváme na velikonoční stůl s bílým suchým vínkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velikonoční slaný koláč

    Celkový počet komentářů: 2

    • mirakoud
      mirakoud

      Upekla jsem!!!

      A trochu s napětím čekala, co na to rodina. Jenom jsem neměla parmazán, přiznám se, že jsem jej ještě nikdy nepoužívala, takže ani nevím, jak chutná. Nastrouhala jsem nivu. Dala tomu bezva pikantní chuť a všem to moc chutnalo.

      08.04.2012 13:14:07

      • null
        null

        Jsem ráda ,že rodince chutnal,a že se Casatiello dostal na český stul:-)Potěšila by i fotka.
        U italu skoro v žádném jídle nechybí parmazán,at již je to zelenina,polévka,maso...Asi bych ho též zaměnila nivou.Přeji příjemný den...

        11.04.2012 10:16:53


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční slaný koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.