Jednoduchý recept na skvělou Velikonoční roštěnou pečenou s bylinkové krustě.
sůl | |
2 lžíce | strouhanka |
1 svazek | petrželka |
1 svazek | tymián |
1 svazek | bazalka |
5 lžic | olivový olej |
1 lžíce | hořčice |
800 g | roštěná |
mletý černý pepř |
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Maso omyjeme, osušíme a řádně osolíme a opepříme. Bylinky očistíme, omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky, které posekáme najemno.
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso v něm zprudka orestujeme ze všech stran. Bylinky smícháme s horčicí s horčicí a strouhankou a směsí potřeme horní část masa. To dáme do pekáčku a pečeme asi 50 minut do růžova.
Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s jarní zeleninou a brambory.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena