reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční roláda s kopřivami

Ještě stále nemáte rozmyšleno, co dát na velikonoční stůl? Přinášíme vám trochu inspirace.


  • 3,0

    835×

    2,9 835
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 002 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 816 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Postup přípravy

Kuře si očistíme a vykostíme. Ostrým nožem jej nařízneme na zádech podél páteře. Opatrně postupným lehkým odřezáváním sejmeme maso ze žeber, a pak vykostíme také stehna a křídla.


Vykostěný plát masa položíme na potravinovou folii kůží dospodu. Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

Omyjeme, nakrájíme a spaříme kopřivy. Nakrájíme si nadrobno slaninu, pořádně ji orestujeme a na ní pak orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zpracované kopřivy. Krátce dusíme. Přidáme rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.



Směs narovnáme na připravený plát masa a posypeme jej posekanou petrželkou. Nakonec plát pomocí potravinářské folie smotáme do rolády a pokud možno úhledně převážeme provázkem.


Na pekáči si rozpálíme olej, nejlépe sádlo, a roládu v něm pořádně opečeme ze všech stran. Když máme orestováno, podlijeme vývarem a pečeme v troubě asi hodinu. Samozřejmě během pečení podléváme podle potřeby vývarem nebo vodou a roládu přeléváme vypečenou šťávou.


Upečenou roládu vyjmeme z pekáče a uchováme v teple. Moukou rozkvedlanou ve vodě zahustíme vypečenou šťávu a povaříme.


Podáváme s bramborem či kaší a přeléváme omáčkou. Roládu můžeme podávat i studenou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční roláda s kopřivami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.