reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Velikonoční piškotový beránek

Velikonoční piškotový beránek

Každý má na velikonočního beránka svůj recept. Kdo ale nemá, může zkusit ten náš.


  • 3,1

    1 118×

    3,1 1118
  • 1 h 30 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve si pořádně vymastíme obě půlky formy na beránka a obě také vysypeme hrubou moukou, případně strouhankou. Také si oddělíme žloutky od bílků.



Ušleháme do pěny žloutky s moučkovým cukrem a během šlehání přidáváme po lžících horkou vodu (nebo mléko). Pak pomalu přisypeme vanilkový cukr, citronovou kůru a přesátou mouku. Nakonec lehce začneme přimíchávat sníh ze 4 bílků.



Těsto vlijeme do hlavní části formy (vodorovné) a přiklopíme druhým dílem formy.
Pečeme ve středně vyhřáté formě zhruba 40 - 50 minut. Jestli si nebudete jisti, zda máte upečeno, můžete horní část formy odklopit a zkusit špejlí. Pokud je těsto upečené, vytáhnete špejli čistou.



Když i přes řádné vymazání a vysypání formy beránek i přesto nejde vyklopit, nezoufejme. Stačí, když položíte na překlopenou formu mokrou vyždímanou utěrku.


Foto: Profimedia.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velikonoční piškotový beránek

    Celkový počet komentářů: 23
    • Xatriol
      Xatriol

      Lívance narychlo

      Smíchat vše do hladké " masy "
      2 vejce, 1 hrnek mouky, půl hrnku mléka, trochu vody, kypřící prášek do pečiva 1/2 sáčku,
      trochu cukru, skořice, vanilkový cukr trochu
      dále 2 jablka nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme, i se slupkou, a
      přidáme jednu tatranku - nakrájíme na tenké plátky, zamícháme, vše mícháme, mícháme, mícháme, až je z toho taková směs, konzistence malířské barvy, a nyní vezmeme naběračku a přiměřeně 1 celou naběračku vylijeme bud do rozehřáté pánve s lívanečníky /pánev která má vytvarované kolečka
      nebo uděláme jako omeletu, smažíme na kapce oliv. nebo slunečnicového oleje po obou stranách dozlatova
      nejlépe na keramické pánvi která nepřipéká
      poté co je hotovo, dáme na talíř, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem, ozdobíme oříšky, mandlemi a podáváme teplé
      Dobrou chuť

      16.04.2017 13:37:58

    • Astroložka
      Astroložka

      Skvělé chutné s tatrankou lívanečky

      Smíchat vše do hladké " masy "
      2 vejce, 1 hrnek mouky, půl hrnku mléka, trochu vody, kypřící prášek do pečiva 1/2 sáčku,
      trochu cukru, skořice, vanilkový cukr trochu
      dále 2 jablka nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme, i se slupkou, a
      přidáme jednu tatranku - nakrájíme na tenké plátky, zamícháme, vše mícháme, mícháme, mícháme, až je z toho taková směs, konzistence malířské barvy, a nyní vezmeme naběračku a přiměřeně 1 celou naběračku vylijeme bud do rozehřáté pánve s lívanečníky /pánev která má vytvarované kolečka
      nebo uděláme jako omeletu, smažíme na kapce oliv. nebo slunečnicového oleje po obou stranách dozlatova
      nejlépe na keramické pánvi která nepřipéká
      poté co je hotovo, dáme na talíř, posypeme skořicí, vanilkovým cukrem, ozdobíme oříšky, mandlemi a podáváme teplé
      Dobrou chuť

      16.04.2017 13:36:42

    • Frasmo
      Frasmo

      Je to senzace, beránek se povedl hned na první dobrou. Jen jsem část těsta obarvil kakaem, takže je uvnitř strakatý. A je bezva, velikonoce nepřežije.

      15.04.2017 21:19:13

    • Hőtzel
      Hőtzel

      beranek piškotový

      Tak jsem dělal toho piškotového berana podle uvedeného receptu a i když mám rád sladké to těsto je přeslazené . Buď mám sladivost práškového cukru větší než je obvyklé a nebo se ten kdo ten recept psal se seknul v dávkách. Jinak dobrý mechový a šel z formy ven.

      15.04.2017 17:51:56

    • Anice
      Anice

      Komentář k receptu Velikonoční piškotový beránek

      Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná!
      http://bit.ly/Mnamm

      14.04.2017 17:28:29

    • zzlaticka
      zzlaticka

      Znám formu na beránka, která má dvě části, to ano. Ale nechápu, jak se dá lité těsto nalít do té větší a přiklopit druhým dílem formy, tak jak je to psáno v receptu. My to doma děláme tak, že do každé formy nalijeme množství těsta, které se tam vejde a pečeme najednou v troubě, ale vedle sebe. Z

      13.04.2006 13:33:41

      • Míla
        Míla

        Re: Dvě formy

        ...v receptu není půl slova o tom, že máme těsto nalít do obou půlek, ale jen do té větší a druhou půlkou přiklopit. Taky to tak dělám. Těsto nabyde při pečení a tím se přece dostane nahoru do druhé půlky :D

        08.04.2012 07:09:54

      • Luca
        Luca

        Re: Dvě formy

        Těsto se u dvoudílného naleje jen do té větší části, menší přiklopí a beránek do ní "vyskočí". Mám ji doma už roky a nikdy se mi nestalo, že by zůstal splasklý.

        17.04.2014 01:26:09

      • Marie
        Marie

        Re: Dvě formy

        dobrý den, my dáváme těsto do větší formy a menší přikryjeme, při pečení se těsto nafoukne a zaplní i tu vrchni formu, my děláme třené těsto, letos chci zkusit piškot, takže nevím jak dopadne, pěkný den

        20.04.2014 14:07:37

    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční piškotový beránek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.