Perníčky na každou příležitost. Těsto je jednoduché a krásně voňavé.
2 ks | vejce |
7 dkg | med |
21 dkg | cukr krystal |
14 dkg | hladká mouka |
14 dkg | polohrubá mouka |
0.5 dkg | jedlá soda |
1 lžíce | koření (anýz, skořice, vanilka, koriandr, hřebíček) |
na potření | |
---|---|
1 ks | vejce |
na ozdobu | |
bílková poleva |
Z mouky, cukru, medu, vajec, jedlé sody (3 špičky kulatého nože) a natlučeného koření vypracujeme těsto tuhé asi jako na vánočku. Necháme uležet nejméně do druhého dne. Můžeme ho ale nechat odpočívat i déle (v chladu, ne v lednici), a to nejlépe v keramické nádobě. Těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme perníčky. Plech potřeme včelím voskem nebo vyložíme pečicím papírem a klademe na něj perníčky. Pečeme ve středně teplé troubě. Ke konci pečení potřeme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme velikonoční perníčky od Marušky polevou z bílků a moučkového cukru. TIP: Do těsta na perníčky můžete přidat trochu kakaa nebo nutely, perníčky budou tmavší.
Videorecept: Čokoládová velikonoční vajíčka podle Anny
Vajíčka nemusí být jen od slepiček. Udělejte si své vlastní plné oříšků a datlí. V kombinaci s mrkví je tohle naprostá dobrota.
Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!
Velikonoce nemusí být vůbec nudné! Překvapte letos velikonočními sušenkami. Jsou velmi jednoduché na přípravu, obzvláště dětem se bude tento recept líbit.
autor Marie
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena