reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční nádivka z uzenin

Výborná nádivka, je chutná teplá i studená.


  • 4,7

    123×

    4,7 123
  • 1 h 15 min

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nakrájené maso a rohlíky. Mírně osolíme, opepříme, ochutíme utlučeným novým kořením a muškátovým květem.

Kopřivy spaříme vařící vodou, spolu s petrželkou nadrobno nasekáme a přidáme do nádivky. Vše důkladně promícháme. Pokud je nádivka ještě řídká, přidáme strouhanku. V opačném případě svlažíme mlékem.

Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme plátky slaniny a na ně narovnáme nádivku. Slaninu můžeme rozložit i na povrch.

Velikonoční nádivku z uzenin pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velikonoční nádivka z uzenin

    Celkový počet komentářů: 4
    • zeman (tecka) katerina
      zeman (tecka) katerina

      Vynikající

      Nádivka sklidila veliký úspěch. Slanina jí dodá výbornou chuť :-)

      31.03.2018 21:59:32

    • Silvie Horbecová
      Silvie Horbecová

      dnes jsem pekla tuto nadivku a je vyborna.. 3/4 kg masa,20 dkg anglicke slaniny na kosticky a celkove 10 rohliku a 4 vejce... jinak vse podle receptu,jen jeste trochu vic mleka... ale vyborna,opravdu vyborna... dekuji za recept.. :-)

      15.04.2017 19:52:31

    • The_ressa
      The_ressa

      Tak nevím, kde jsem udělala "chybu", ale musela jsem přidat 3rohlíky navíc, abych to neměla samou strouhanku. Asi máme v Brně menší rohlíky. Příště to musím udělat jinak. Napřed smíchat pevné a pak po troškách dolívat tekuté.

      08.04.2012 16:31:38


    • Smudlina1
      Smudlina1

      doporučuju

      pokud maso před nakrájením ještě povaříte (je pak jemnější), místo mléka na namočení housky použijte vývar z uzeného masa. Nádivka bude vonět i chutnat po uzeném dvakrát líp, takže s masem se může i trošku šetřit :-)

      09.04.2009 13:17:42

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční nádivka z uzenin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.