reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční nádivka z uzenin

Výborná nádivka, je chutná teplá i studená.


  • 4,7

    123×

    4,7 123
  • 1 h 15 min

  • 18×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme nakrájené maso a rohlíky. Mírně osolíme, opepříme, ochutíme utlučeným novým kořením a muškátovým květem.

Kopřivy spaříme vařící vodou, spolu s petrželkou nadrobno nasekáme a přidáme do nádivky. Vše důkladně promícháme. Pokud je nádivka ještě řídká, přidáme strouhanku. V opačném případě svlažíme mlékem.

Pekáček vymastíme máslem, na dno rozložíme plátky slaniny a na ně narovnáme nádivku. Slaninu můžeme rozložit i na povrch.

Velikonoční nádivku z uzenin pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velikonoční nádivka z uzenin

    Celkový počet komentářů: 4
    • zeman (tecka) katerina
      zeman (tecka) katerina

      Vynikající

      Nádivka sklidila veliký úspěch. Slanina jí dodá výbornou chuť :-)

      31.03.2018 21:59:32

    • Silvie Horbecová
      Silvie Horbecová

      dnes jsem pekla tuto nadivku a je vyborna.. 3/4 kg masa,20 dkg anglicke slaniny na kosticky a celkove 10 rohliku a 4 vejce... jinak vse podle receptu,jen jeste trochu vic mleka... ale vyborna,opravdu vyborna... dekuji za recept.. :-)

      15.04.2017 19:52:31

    • The_ressa
      The_ressa

      Tak nevím, kde jsem udělala "chybu", ale musela jsem přidat 3rohlíky navíc, abych to neměla samou strouhanku. Asi máme v Brně menší rohlíky. Příště to musím udělat jinak. Napřed smíchat pevné a pak po troškách dolívat tekuté.

      08.04.2012 16:31:38


    • Smudlina1
      Smudlina1

      doporučuju

      pokud maso před nakrájením ještě povaříte (je pak jemnější), místo mléka na namočení housky použijte vývar z uzeného masa. Nádivka bude vonět i chutnat po uzeném dvakrát líp, takže s masem se může i trošku šetřit :-)

      09.04.2009 13:17:42


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční nádivka z uzenin

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.