reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční nádivka s mladými kopřivami

Tuto velikonoční specialitu známe všichni, ať již ji nazýváme nádivkou, sekanou či hlavičkou. Jedno ale musí mít vždy - hrst čerstvých kopřiv. Jaro je tady.


  • 4,1

    17×

    4 17

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zaprvé nakrájíme na kostky Moravské uzené. Pak nakrájíme na menší kostičky rohlíky a zavlažíme je mlékem. Pokud právě máme místo mléka vývar, je to skvělé, protože nádivce dodá intenzivní chuť.

Pak rozdělíme vajíčka na žloutky a bílky. A z bílků ušleháme tuhý sníh. K rohlíkům přidáme žloutky, maso a kopřivy. Propracujeme, nejlépe rukou. Pak stěrkou opatrně zapracujeme bílkový sníh. Až nyní můžeme případně dosolit, protože uzené i rohlíky jsou již přirozeně solené.

Zpracovanou hmotu vyklopíme do pekáče vymaštěného sádlem a rovnoměrně rozhrneme do stran. Troubu předehřejeme na 180 °C a dáme péct na 35 - 45 minut, aby se na povrchu vytvořila opečená kůrčička.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velikonoční nádivka s mladými kopřivami

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavros666
      stavros666

      Velikonoční nádivka (sekaná) s mladými kopřivami

      Děkuji za inspiraci,udělal jsem ji podle Vašeho receptu a všem zachutnala.
      Pak jsem upekl svoji velikonoční sekanou...dávám do ní něco navíc,ale strávníkům chutnala taktéž.Bramborový salátek***prý také mňamko.
      Současně posílám pár fotografií a přeji všem dobré chutnáníčko i s pohodičkou....///

      20.04.2019 14:16:14

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční nádivka s mladými kopřivami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.