reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční nádivka s masem a špenátem

Recept na velikonoční nádivku s mletým vepřovým masem, anglickou slaninou a špenátem.


  • 3,0

    3 2
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky. Špenát omyjeme a natrháme nebo jemně nasekáme.

V hlubší pánvi na malém množství oleje necháme vyškvařit anglickou slaninu, potom přidáme cibuli a česnek a za stálého míchání necháme zesklovatět. Na tomto základu opečeme mleté maso, které ochutíme solí a pepřem a přidáme kousky špenátu. Jakmile špenát "zavadne", odstavíme pánev z tepla a směs necháme vychladnout.

Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse zvlhčíme nakrájené rohlíky vývarem, přidáme masovou směs, nasekanou petrželku a žloutky, vše ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a propracujeme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílku.

Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme syrovou velikonoční nádivkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.

Velikonoční nádivku s masem a špenátem můžeme podávat teplou, třeba s bramborovou kaší, ale i studenou jen tak na chuť.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční nádivka s masem a špenátem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.