Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

1 hod | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 161x
Velmi chutný recept na nádivku nejen na Velikonoce, která chutná úžasně za tepla i za studena.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Včerejší rohlíky pokrájíme na malé kostky o hraně asi 0,5 cm a necháme je několik hodin volně proschnout v míse. Uvařenou vychladlou domácí uzenou šunku a uvařenou vychladlou slepici anebo kuře z polévky pokrájíme na stejně velké kostky jako rohlíky.

Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka i s natí, které orestujeme do sklovita na rozehřátém oleji na pánvi a necháme úplně vychladnout. Čerstvou petrželovou nať posekáme na jemno.

Vaječné žloutky oddělíme od vaječných bílků, bílky vyšleháme do tuha a žloutky rozšleháme se solí. Rohlíky zalijeme studeným vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout vývarem.

Přidáme orestovanou jarní cibulku i s natí a olejem, vaječné žloutky, kostky uzeného a slepičího masa, ochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a čerstvě mletým černým pepřem, posekanou petrželovou natí a opatrně promícháme. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a podle potřeby zahustíme strouhankou.

Pekáč vymastíme olejem, vysypeme strouhankou, rovnoměrně rozetřeme připravenou nádivku, povrch polijeme několika lžícemi oleje a vložíme nepřikryté péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Nádivku pečeme 50 minut do červeno-hnědé barvy a křupavé kůrky na povrchu.

Upečenou nádivku vybereme, pokrájíme na kostky a za tepla servírujeme jako samostatné hlavní jídlo se sladkokyselými nakládanými domácími okurkami, nebo domácím strouhaným křenem v sladkokyselém nálevu či s okurkovým salátem.

Za studena velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou výborně chutná s ředkvičkami, rajčaty a zelenou paprikou. Jde o velmi chutné a vydatné jídlo, ve kterém výhodně můžeme zužitkovat zbytky šunky, vařené slepice anebo kuře z Velikonoc, přitom vytvoříme výborné, nové, chutné a syté hlavní jídlo, které podáváme jako oběd či večeři.

autor receptu:

Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

Počet přidaných receptů: 413

Ingredience

na porce
Vaše cena 4190 běžně 6350 Kč sleva 34 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,5
slabší recept
13 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

Recept se nachází v 10 kuchařkách
Libchen
Dobré recepty 289 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů
Drůbež a králík od tety z Krnova
veraricna
Drůbež a králík od tety z Krnova 3304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept