Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

1 hod | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 189x
Velmi chutný recept na nádivku nejen na Velikonoce, která chutná úžasně za tepla i za studena.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Včerejší rohlíky pokrájíme na malé kostky o hraně asi 0,5 cm a necháme je několik hodin volně proschnout v míse. Uvařenou vychladlou domácí uzenou šunku a uvařenou vychladlou slepici anebo kuře z polévky pokrájíme na stejně velké kostky jako rohlíky.

Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka i s natí, které orestujeme do sklovita na rozehřátém oleji na pánvi a necháme úplně vychladnout. Čerstvou petrželovou nať posekáme na jemno.

Vaječné žloutky oddělíme od vaječných bílků, bílky vyšleháme do tuha a žloutky rozšleháme se solí. Rohlíky zalijeme studeným vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout vývarem.

Přidáme orestovanou jarní cibulku i s natí a olejem, vaječné žloutky, kostky uzeného a slepičího masa, ochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a čerstvě mletým černým pepřem, posekanou petrželovou natí a opatrně promícháme. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a podle potřeby zahustíme strouhankou.

Pekáč vymastíme olejem, vysypeme strouhankou, rovnoměrně rozetřeme připravenou nádivku, povrch polijeme několika lžícemi oleje a vložíme nepřikryté péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Nádivku pečeme 50 minut do červeno-hnědé barvy a křupavé kůrky na povrchu.

Upečenou nádivku vybereme, pokrájíme na kostky a za tepla servírujeme jako samostatné hlavní jídlo se sladkokyselými nakládanými domácími okurkami, nebo domácím strouhaným křenem v sladkokyselém nálevu či s okurkovým salátem.

Za studena velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou výborně chutná s ředkvičkami, rajčaty a zelenou paprikou. Jde o velmi chutné a vydatné jídlo, ve kterém výhodně můžeme zužitkovat zbytky šunky, vařené slepice anebo kuře z Velikonoc, přitom vytvoříme výborné, nové, chutné a syté hlavní jídlo, které podáváme jako oběd či večeři.

autor receptu:

Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

Počet přidaných receptů: 441

Ingredience

na porce
2,5
slabší recept
13 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept