reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

Velmi chutný recept na nádivku nejen na Velikonoce, která chutná úžasně za tepla i za studena.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Včerejší rohlíky pokrájíme na malé kostky o hraně asi 0,5 cm a necháme je několik hodin volně proschnout v míse. Uvařenou vychladlou domácí uzenou šunku a uvařenou vychladlou slepici anebo kuře z polévky pokrájíme na stejně velké kostky jako rohlíky.

Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka i s natí, které orestujeme do sklovita na rozehřátém oleji na pánvi a necháme úplně vychladnout. Čerstvou petrželovou nať posekáme na jemno.

Vaječné žloutky oddělíme od vaječných bílků, bílky vyšleháme do tuha a žloutky rozšleháme se solí. Rohlíky zalijeme studeným vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout vývarem.

Přidáme orestovanou jarní cibulku i s natí a olejem, vaječné žloutky, kostky uzeného a slepičího masa, ochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a čerstvě mletým černým pepřem, posekanou petrželovou natí a opatrně promícháme. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a podle potřeby zahustíme strouhankou.

Pekáč vymastíme olejem, vysypeme strouhankou, rovnoměrně rozetřeme připravenou nádivku, povrch polijeme několika lžícemi oleje a vložíme nepřikryté péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Nádivku pečeme 50 minut do červeno-hnědé barvy a křupavé kůrky na povrchu.

Upečenou nádivku vybereme, pokrájíme na kostky a za tepla servírujeme jako samostatné hlavní jídlo se sladkokyselými nakládanými domácími okurkami, nebo domácím strouhaným křenem v sladkokyselém nálevu či s okurkovým salátem.

Za studena velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou výborně chutná s ředkvičkami, rajčaty a zelenou paprikou. Jde o velmi chutné a vydatné jídlo, ve kterém výhodně můžeme zužitkovat zbytky šunky, vařené slepice anebo kuře z Velikonoc, přitom vytvoříme výborné, nové, chutné a syté hlavní jídlo, které podáváme jako oběd či večeři.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou