reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

Velmi chutný recept na nádivku nejen na Velikonoce, která chutná úžasně za tepla i za studena.


  • 2,7

    14×

    2,7 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Včerejší rohlíky pokrájíme na malé kostky o hraně asi 0,5 cm a necháme je několik hodin volně proschnout v míse. Uvařenou vychladlou domácí uzenou šunku a uvařenou vychladlou slepici anebo kuře z polévky pokrájíme na stejně velké kostky jako rohlíky.

Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka i s natí, které orestujeme do sklovita na rozehřátém oleji na pánvi a necháme úplně vychladnout. Čerstvou petrželovou nať posekáme na jemno.

Vaječné žloutky oddělíme od vaječných bílků, bílky vyšleháme do tuha a žloutky rozšleháme se solí. Rohlíky zalijeme studeným vývarem z uzeného masa a necháme je nasáknout vývarem.

Přidáme orestovanou jarní cibulku i s natí a olejem, vaječné žloutky, kostky uzeného a slepičího masa, ochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a čerstvě mletým černým pepřem, posekanou petrželovou natí a opatrně promícháme. Na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a podle potřeby zahustíme strouhankou.

Pekáč vymastíme olejem, vysypeme strouhankou, rovnoměrně rozetřeme připravenou nádivku, povrch polijeme několika lžícemi oleje a vložíme nepřikryté péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Nádivku pečeme 50 minut do červeno-hnědé barvy a křupavé kůrky na povrchu.

Upečenou nádivku vybereme, pokrájíme na kostky a za tepla servírujeme jako samostatné hlavní jídlo se sladkokyselými nakládanými domácími okurkami, nebo domácím strouhaným křenem v sladkokyselém nálevu či s okurkovým salátem.

Za studena velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou výborně chutná s ředkvičkami, rajčaty a zelenou paprikou. Jde o velmi chutné a vydatné jídlo, ve kterém výhodně můžeme zužitkovat zbytky šunky, vařené slepice anebo kuře z Velikonoc, přitom vytvoříme výborné, nové, chutné a syté hlavní jídlo, které podáváme jako oběd či večeři.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční nádivka s drůbežím masem a uzenou šunkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.