reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční mazanec s mandlemi a rozinkami

Recept na nadýchaný velikonoční mazanec s rozinkami a posypaný mandlemi.


  • 3,4

    10×

    3,4 10

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Droždí rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme žloutky, cukr, prosátou mouku, sůl a citronovou kůru. Přidáme máslo a vše promícháme ve vláčné jednolité těsto, dokud se nezačne odlepovat od stran mísy. Poté přimícháme i rozinky a necháme v míse hodinu v teple kynout. Během kynutí těsto ještě jednou prohněteme, bude se s ním lépe pracovat a bude nadýchanější.

Znovu propracujeme, na pomoučněném válu vytvarujeme bochník a necháme hodinu kynout na plechu vyloženém pečicím papírem. Poté pomašlujeme vejcem a posypeme mandlemi.

Rozpálíme troubu na 200 °C, vložíme do ní plech s mazancem a po 10 minutách snížíme teplotu na 160 °C. Pečeme dalších 45 minut, a pokud začne povrch mazance příliš hnědnout, přikryjeme alobalem.

Tip: Těsto můžeme rozdělit na dva menší bochníčky, ty se ale budou péct kratší dobu. Pokud chceme, aby měl mazanec ještě lepší chuť, můžeme těsto připravit den předem a nechat vykynout v lednici. Druhý den ho necháme hodinu povolit, poté z něj vypracujeme bochník a necháme ještě hodinu a půl kynout.

Velikonoční mazanec s mandlemi a rozinkami krájíme na plátky a podáváme ke svátečnímu pohoštění.

Zdroj: Eklasa.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velikonoční mazanec s mandlemi a rozinkami

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jaroslav
      Jaroslav

      Komentář k receptu Velikonoční mazanec s mandlemi a rozinkami

      mazanec dělám podobně, zadělávám večer a peču ráno, když se vzbudím, tak promíchávám v průběhu noci, Rozinky mám namočené předem v rumu a také rum přidávám do těsta (přiměřeně). Do trouby dávám plechový hrníček s vodou. Po upečení mazanec potřu rozpuštěným máslem s rumem. Je opravdu výborný.

      28.03.2016 05:40:33

    • Jaroslav
      Jaroslav

      Komentář k receptu Velikonoční mazanec s mandlemi a rozinkami

      nerad se předvádím jako králik

      28.03.2016 05:39:33


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční mazanec s mandlemi a rozinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.