Trochu drahý recept, ale určitě stojí za to.
3 stroužky | česnek |
sůl | |
sádlo | |
2 ks | pórek |
250 g | mrkev |
5 ks | bobkový list |
15 ks | nové koření |
mletý pepř | |
7.5 dl | zeleninový vývar |
750 g | brambor |
300 g | jehněčí kýta |
300 g | vepřová plec |
300 g | hovězí roštěnka |
15 ks | celý pepř |
Nejdříve si připravíme suroviny:
Všechno maso si omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Pórek si nakrájíme na kolečka a mrkev také.
Vývar si svaříme s mletým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, prolisovaným česnekem a osolíme.
Vymastíme si pekáč sádlem a poklademe do něj polovinu nakrájeného masa. Na maso naklademe pórek, na něj mrkev a nakonec druhou půlku masové směsi. Scedíme si vývar a přelijeme jím maso v pekáči.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a zpočátku pečeme přikryté zhruba 1,5 hodinu. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na plátky.
Po 1,5 hodině pekáč s masem vytáhneme a poklademe na něj plátky brambor. Osolíme, opepříme a vložíme zpátky do trouby. Nepřikryté zapékáme ještě asi hodinu.
Podáváme posypané sekanou pažitkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena