reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční máslové sušenky

Překvapte letos veselými velikonočními sušenkami. Jsou jednoduché na přípravu, obzvláště dětem se bude tento recept velmi líbit.


  • 5,0

    5 3
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 001 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 671 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Postup přípravy

Do mísy si odvážíme mouku, cukr, přidáme citronovou kůru, rum, přírodní vanilkový extrakt (lze vynechat), 2 žloutky a studené máslo přímo z lednice, nakrájené na kostky.

Nejprve konečky prstů začneme spojovat ingredience, jako bychom tvořili drobenku, poté rychle spojíme v těsto. Na prkénko či vál vždy dáme kus těsta a po částech po něm přejíždíme směrem od sebe hranou ruky. Suroviny budou tak správně propojeny a sušenky úžasně křehké. Vzniklé pláty opět dáme rychle dohromady v těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň dvě hodiny v lednici, ideálně přes noc. 

Po vyjmutí z lednice necháme těsto pár minut na vále, poté rozválíme na plát, cca 3 milimetry silný. Vykrajujeme požadované tvary, zde jsme zvolili motiv slepičky. Vykrajované tvary skládáme na plech vyložený pečicím papírem, dozdobíme malými lentilkami.

Velikonoční sušenky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 8 - 10 minut. Jakmile začnou růžovět okraje, vyndáme z trouby. 

Vychladlé velikonoční máslové sušenky naskládáme do krabičky a skladujeme v lednici. Podáváme například ke kávě či čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční máslové sušenky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.