Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky

1 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 140501x
K Velikonocům patří nejen zelená svěží barva, ale také zajíček a všechna mláďata!
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Mouku smícháme se špetkou soli a sušeným droždím. Přidáme cukr, mléko, změklé máslo, vejce a vanilkový cukr. Vše promísíme s moukou a vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme přikryté kynout asi 30 minut.

Troubu předehřejeme na 180 °C, na zajíčka odebereme asi 1/3 těsta. Na hlavičku si vytvarujeme malou kouli a taky jednu větší na tělo. Ouška, tlapky a ocásky uděláme ze zbytku těsta. Zbylé 2/3 těsta rozdělíme na 10 dílků, ze kterých budeme tvarovat kuřata, ke kterým uděláme i křidýlka.

Figurky necháme ještě krátce kynout a pak pečeme asi 25 minut.

Velikonočního kynutého zajíčka s kuřátky potřeme ohřátým džemem a ozdobíme rozinkami a čokoládou.

autor receptu:

Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 10624 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
830 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky

Recept se nachází v 18 kuchařkách
HRNČEKOVÁ KUCHÁRKA - pečenie
Hanka
hannyto@seznam.cz 1067 receptů
zdegross
beránek 38 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Hospicové hnutí ve světě a u nás

    Hospicové hnutí ve světě a u nás

    V jednom z minulých článků jsme vás seznámili s tím, co je to vlastně hospic, čím se zabývá, co poskytuje a komu. Dnes se podrobněji zaměříme na ty, kteří stáli u vzniku hospicového hnutí u nás i v zahraničí a jeho celosvětovému významu.

  • Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza je chorobný stav, který nastane kvůli absolutnímu nedostatku určitého vitamínu v lidském organismu. Většinou je to z důvodu hladovění a týká se to ve velké míře hlavně rozvojových zemí. V naší republice se nesetkáváme často s přímou avitaminózou, spíše jen s její lehčí formou, která nese název hypovitaminóza.




přidat nový recept