Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky

1 h 30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 140519x
K Velikonocům patří nejen zelená svěží barva, ale také zajíček a všechna mláďata!
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Mouku smícháme se špetkou soli a sušeným droždím. Přidáme cukr, mléko, změklé máslo, vejce a vanilkový cukr. Vše promísíme s moukou a vypracujeme hladké a vláčné těsto, které necháme přikryté kynout asi 30 minut.

Troubu předehřejeme na 180 °C, na zajíčka odebereme asi 1/3 těsta. Na hlavičku si vytvarujeme malou kouli a taky jednu větší na tělo. Ouška, tlapky a ocásky uděláme ze zbytku těsta. Zbylé 2/3 těsta rozdělíme na 10 dílků, ze kterých budeme tvarovat kuřata, ke kterým uděláme i křidýlka.

Figurky necháme ještě krátce kynout a pak pečeme asi 25 minut.

Velikonočního kynutého zajíčka s kuřátky potřeme ohřátým džemem a ozdobíme rozinkami a čokoládou.

autor receptu:

Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

3
dobrý recept
830 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční kynutý zajíček s kuřátky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept