reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční kynutý koláč ala volské oko

Sváteční dny jsou u nás vždy spojeny s tradičními pokrmy, kterými si můžeme umocnit čas pohody v době volna. Jak vypadá takový sváteční recept pro celiaky.


  • 3,3

    3,2 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň 1

náplň 2

náplň 3

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme náplně. Mletý mák svaříme s mlékem, přidáme trochu povidel nebo jiné zavařeniny a osladíme, popřípadě dochutíme skořicí. Tvarohovou náplň připravíme smícháním měkkého tvarohu, cukru, vanilkového cukru, nastrouhané citronové kůry, vejce, másla a cereální rýžové kaše. Meruňky necháme na sítku okapat.

Na těsto najednou smícháme mouku, vanilkový cukr, žloutek, droždí, cukr, vodu, sůl a dobře prohněteme. Těsto necháme asi 5 minut odpočinout a potom roztlačíme na vymazaném plechu. Potřeme celou plochu těsta vrstvou makové náplně.

Na několika místech pak vytvoříme další vrstvu, tentokrát z tvarohové náplně a to v oválném tvaru tak, aby náplň připomínala tvar usmaženého vejce. Do středu každého bílku položíme ještě půlku zavařené meruňky, takže docílíme finálního vzhledu tzv. volského oka.

Koláč necháme nakynout a následně pečeme při 170 °C asi 25 minut - záleží na velikosti formy.

Velikonoční kynutý koláč ala volské oko podáváme jako nepřehlédnutelný moučník na sváteční stůl.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční kynutý koláč ala volské oko

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.