reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční jidáše


  • 3,1

    866×

    3,1 866
  • 16×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Postup přípravy

Vytvoříme si kvásek: Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí s jednou lžící cukru a lžící mouky, necháme to přikryté ubrouskem kynout 5-10 minut. Změklý tuk utřeme se žloutky a medem do pěny. Postupně vmícháme prosátou mouku, zbylé mléko, kvásek, nastrouhanou citronovou kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho 40 – 60 min kynout. Z těsta oddělujeme kousky a vyválíme z nich válečky, které stočíme do tvaru spirály. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme ještě 15 min kynout. Jidáše vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 20 minut dozlatova. Ještě horké jidáše potřeme medem.








Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velikonoční jidáše

    Celkový počet komentářů: 13
    • alik
      alik

      nesetrete se soly dejtemisto medu doporucuji pepr

      25.04.2017 11:37:23

    • duo anas
      duo anas

      ne jahoda ale merunka podle mojych detý je to moc víborne
      doborucuji usasnou babiccinu mouku polohrubou. XD

      25.04.2017 11:36:13


    • Božena
      Božena

      Komentář k receptu Velikonoční jidáše

      děkuji za vynikající recept, pochutnala si celá rodina :)

      26.03.2016 10:43:28

    • grace
      grace

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      25.03.2016 13:41:32

    • Marie
      Marie

      Dnes je 25.3.2016,kdy se pustila do hledani receptu na netu,a ejhle!!! Tenhle recept me vazne zaujal a take nezklamal..Skoda,ze se enmuzu pochlubit mymi vyrobky..S testem se krasne pracovalo,nelepilo se...Diky,ze mam recept,ktery je fakt VYNIKAJICI...

      25.03.2016 09:15:14

    • jakub
      jakub

      šikovné a na chut moc dobré

      30.03.2013 12:35:00

    • maca.mar
      maca.mar

      poprvé jsem upekla a je to moc dobré děkuji za recept :)

      30.03.2013 08:39:51

    • David
      David

      Je zajímavé, jak si každej z jidášů dělá srandu pomocí žrádla, přesto jediné co je odJidášů je jahoda --- jako Jehuda (z hebr. Jidáš) to si zamilovaný dají vždycinky

      07.03.2012 17:32:07

      • Janina
        Janina

        Re: Jidáš

        No tak Ty jsi úplně vedle Jahodo. Na škaredou středu zradil Jidáš Ježíše Krista.Proto se tato na Velikonoce pečená dobrota jmenuje Jidáše,abychom si připomněli Jidášovu zradu. Stejně tak se peče beránek,neboť byl obětován místo Izáka syna Mojžíšova.Takový člověk jako Ty by vůbec neměl vstupovat do těchto diskuzí,jelikož o historii křesťanství nic nevíš a pak píšeš úplný bláboly. Jahodo,jahodo..........

        07.04.2012 16:07:32


    Nalezeno receptů: 13
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční jidáše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.