reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční hovězí pečně

Recept z kuchyně našich babiček. Tradiční hovězí pečeně na pivě. Nenáročná pro vaši peněženku s lehce dostupnými surovinami.


  • 3,0

    914×

    3 914

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 627 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Růžičková kapusta zpestří jídelníček

28. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 639 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 715 hodnocení

Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou

27. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 709 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 588 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si maso očistíme. Od tuku, blan a dalších nečistot. Očištěné maso si prošpikujeme kousky slaniny.


Maso osolíme a okořeníme - mletý pepř, špetka tymiánu, v hrsti rozemnutá bazalka, bobkový list, roztlučený rozmarýn.


Zabalím si maso do potravinářské folie a necháme přes noc v lednici uležet. Doporučuji dát maso do spodní části lednice. Maso je křehčí, lépe přijme koření a není prochlazené. Jestli chcete, aby maso hezky vypadalo, tak jej ovažte kuchyňskou nití. Udrží si tvar během restování a pečení.


Druhý den si nakrájíme na kostičky zbytek slaniny a také cibuli - nadrobno. Slaninu a cibulku si pak na orestujeme na másle do růžova.

Pak na směs vložíme maso, které opečeme ze všech stran, aby se nám zatáhlo. Když máme opečeno, podlijeme maso trochou piva (max 2dl) a 5 minutek restujeme. Pak přikryjeme poklicí a dusíme maso v troubě. Podle potřeby podléváme.


Když máme maso téměř měkké, přidáme strouhaný chléb a dolijeme zbytek piva a dobře provaříme. Nakonec omáčku propasírujeme.


Naporcujeme si maso, zalijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky.

Foto: www.profimedia.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční hovězí pečně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.