reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční hovězí pečně

Recept z kuchyně našich babiček. Tradiční hovězí pečeně na pivě. Nenáročná pro vaši peněženku s lehce dostupnými surovinami.


  • 3,0

    914×

    3 914

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si maso očistíme. Od tuku, blan a dalších nečistot. Očištěné maso si prošpikujeme kousky slaniny.


Maso osolíme a okořeníme - mletý pepř, špetka tymiánu, v hrsti rozemnutá bazalka, bobkový list, roztlučený rozmarýn.


Zabalím si maso do potravinářské folie a necháme přes noc v lednici uležet. Doporučuji dát maso do spodní části lednice. Maso je křehčí, lépe přijme koření a není prochlazené. Jestli chcete, aby maso hezky vypadalo, tak jej ovažte kuchyňskou nití. Udrží si tvar během restování a pečení.


Druhý den si nakrájíme na kostičky zbytek slaniny a také cibuli - nadrobno. Slaninu a cibulku si pak na orestujeme na másle do růžova.

Pak na směs vložíme maso, které opečeme ze všech stran, aby se nám zatáhlo. Když máme opečeno, podlijeme maso trochou piva (max 2dl) a 5 minutek restujeme. Pak přikryjeme poklicí a dusíme maso v troubě. Podle potřeby podléváme.


Když máme maso téměř měkké, přidáme strouhaný chléb a dolijeme zbytek piva a dobře provaříme. Nakonec omáčku propasírujeme.


Naporcujeme si maso, zalijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky.

Foto: www.profimedia.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční hovězí pečně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.