reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční hnízdo

Recept na velikonoční dort, který se bude na svátečním stole vyjímat. Kombinace tmavého a světlého korpusu se postará o lákavý pohled i po rozkrojení. Navíc do konečného zdobení můžeme zapojit i děti.


  • 5,0

    5 3
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu

náplň

těsto 1

těsto 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 578 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na domácí nakládaný hermelín

15. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Postup přípravy

Nejprve si upečeme tmavý korpus. Máslo vyšleháme s 50 g cukru. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu a smícháme s máslem. Poté postupně zašleháme žloutky.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a vyšleháme s 30 g cukru. Mouku promícháme s kypřícím práškem a střídavě s částí sněhu vmícháme do čokoládové směsi. Přidáme zbylý sníh, který už jen zlehka vmícháme do těsta. Čokoládový korpus pečeme přibližně 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Na světlý korpus vyšleháme změklé máslo s 50 g cukru. Přidáme žloutky a vyšleháme do pěny. Do sněhu z bílků všleháme 50 g cukru. Mouku promícháme s kypřícím práškem a stejně jako u tmavého korpusu střídavě s částí sněhu vmícháme do těsta. Nakonec přidáme zbylý sníh a pečeme 10 minut při 180 °C.

Tmavý vychladlý korpus překrojíme. Pokud bychom si chtěli vyhrát, můžeme to stejné udělat i se světlým, ale my rozkrojili jen jeden.

Krém vyrobíme ušleháním smetany, do níž vmícháme oříškovou pomazánku (nutela) a kakao.

Z horního dílu tmavého korpusu vykrojíme kolečko o velikosti námi požadovaného hnízda. Odkrojenou část rozdrobíme a ponecháme na ozdobu.

Spodní díl tmavého korpusu potřeme marmeládou a částí krému. Položíme na něj světlý korpus, který také potřeme marmeládou, částí krému a pokryjeme zbylým vykrojeným tmavým korpusem. Celý dort potřeme zbylým krémem. Na vrchní tmavý korpus rozdělíme rozdrobenou odkrojenou část. Než si připravíme čokoládové hobliny, necháme dort v lednici ztuhnout.

Čokoládu na vaření rozpustíme, rozetřeme na pečící papír a necháme ztuhnout. Pak už jen nožem či škrabkou tvoříme hobliny, kterými ozdobíme natřený velikonoční dort.

Takto připravené velikonoční hnízdo vyskládáme podle fantazie marcipánovými a jinými ozdobami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velikonoční hnízdo

    Celkový počet komentářů: 1

    • tissue
      tissue

      dobrý nápad

      Dort jsem vyzkoušela,ač to vypadá složitě,byla to rychlovka,Jen jsem jako krém použila pařížský krém.Světlý korpus jsem promazala též marmeládou.

      11.04.2018 07:10:21


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční hnízdo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.