reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční bulky

Recept na sladké kynuté mini bochánky se skořicí a mandlemi.


  • 4,5

    4,5 8
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hladkou i polohrubou mouku prosejeme do mísy, uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlahé mléko a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme žloutek rozmíchaný se smetanou, skořicový cukr a pomerančovou kůru a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout.

Do vykynutého těsta zapracujeme polovinu mandlových lupínků, těsto prohněteme a rozdělíme na 16 kousků. Z dílků vytvoříme kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak vrchní část bochánků nastřihneme nůžkami do malého křížku, potřeme je rozšlehaným vejcem a poklademe zbývajícími mandlovými lupínky.

Bulky pečeme v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 12 - 15 minut.

Velikonoční bulky podáváme ke kávě nebo čaji jako slavnostní pohoštění.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční bulky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.