reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na potření

Postup přípravy

Hladkou i polohrubou mouku prosejeme do mísy, uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlahé mléko a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme žloutek rozmíchaný se smetanou, skořicový cukr a pomerančovou kůru a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout.

Do vykynutého těsta zapracujeme polovinu mandlových lupínků, těsto prohněteme a rozdělíme na 16 kousků. Z dílků vytvoříme kuličky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Pak vrchní část bochánků nastřihneme nůžkami do malého křížku, potřeme je rozšlehaným vejcem a poklademe zbývajícími mandlovými lupínky.

Bulky pečeme v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 12 - 15 minut.

Velikonoční bulky podáváme ke kávě nebo čaji jako slavnostní pohoštění.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční bulky