reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční buchty z domácí pekárny

Skvělé a jednoduché velikonoční buchty. Nenechte svou domácí pekárnu zahálet ani na Velikonoce.


  • 4,2

    23×

    4,1 23
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 653 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Vejce rozšleháme a hrnek mléka ohřejeme na pokojovou teplotu. 4 lžíce másla rozehřejeme a mouku prosejeme.

V míse ušleháme vejce, mléko, máslo a nalijeme do pečící nádoby vaší domácí pekárny. Přidáme zbývající suroviny ve výše uvedeném pořadí. Přístroj nastavíme na program těsto.

Jakmile zazní zvukové znamení, přisypeme rybíz a kůru. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a hněteme 1 až 2 minuty. Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a vytvoříme koule.

Buchty rozmístíme na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě (pomalé kynutí zlepšuje jejich kvalitu).

Z mouky, 1 lžíce cukru a vody umícháme pastu. Zbytkem cukru zahříváme s mlékem, až se rozpustí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Když buchty téměř zdvojnásobí svůj objem, odstraníme fólii a ostrým nožem naznačíme kříž na každé buchtě. Cukrářský sáček naplníme pastou z mouky a cukru a obtáhneme naznačený kříž.

Buchty pečeme v troubě asi 15 - 25 minut, nebo až jsou propečené. Přeneseme na drátěnou mřížku, potřeme je mlékem s cukrem a necháme vychladit. Podáváme teplé i studené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční buchty z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.