Velikonoční brambory

45 min | příloha | 5 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 417x
Vyzkoušejte recept na docela jednoduše připravené brambory s vejcem, které na talíři skvěle vypadají.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Velké brambory důkladně omyjeme a očistíme kartáčkem. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Scezené a vychladlé brambory podélně rozpůlíme a z větší části vydlabeme.

Do každé brambory vložíme kousek másla, trochu nastrouhaného sýra a přidáme rozklepnuté vejce. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou čerstvou pažitkou. Lze použít i lístky mladých kopřiv či petrželku.

Velikonoční brambory pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 10 - 15 minut, až vejce zatuhne.

Velikonoční brambory ihned podáváme. Jsou skvělou chuťovkou, hlavním chodem, předkrmem i přílohou.

Michy autor receptu:

Velikonoční brambory

Počet přidaných receptů: 3477

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční brambory

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční brambory
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept