Velikonoční brambory

45 min | příloha | 5 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 415x
Vyzkoušejte recept na docela jednoduše připravené brambory s vejcem, které na talíři skvěle vypadají.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Velké brambory důkladně omyjeme a očistíme kartáčkem. Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Scezené a vychladlé brambory podélně rozpůlíme a z větší části vydlabeme.

Do každé brambory vložíme kousek másla, trochu nastrouhaného sýra a přidáme rozklepnuté vejce. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou čerstvou pažitkou. Lze použít i lístky mladých kopřiv či petrželku.

Velikonoční brambory pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 10 - 15 minut, až vejce zatuhne.

Velikonoční brambory ihned podáváme. Jsou skvělou chuťovkou, hlavním chodem, předkrmem i přílohou.

Michy autor receptu:

Velikonoční brambory

Počet přidaných receptů: 3293

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3690 běžně 6190 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Velikonoční brambory

Recept se nachází v 20 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3470 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční brambory

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční brambory
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept