Velikonoční bochánek

2 h 30 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 50875x
Recept na dobrotu vhodnou na Velikonoce.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Z vlažného mléka, dvou lžiček cukru a kvasnic si připravíme kvásek.

Máslo rozpustíme a přidáme do ostatních surovin. Až vzejde kvásek, přidáme jej k ostatním surovinám na těsto a vypracujeme hladké těsto, které necháme jednu hodinu kynout. Pak těsto zlehka propracujeme a necháme další jednu hodinu kynout.

Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly, z kterých uděláme bochánky. Položíme na plech s pečícím papírem. Na středu jemně rozřízneme do kříže a necháme kynout půl hodiny. Po nakynutí potřeme velikonoční bochánky rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180° 30 - 45 minut.

Po upečení pocukrujeme bochánky moučkovým cukrem. Necháme vychladit a pak se do nich můžeme pustit.

autor receptu:

Velikonoční bochánek

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Velikonoční bochánek - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1771 kJ / 423,1 kCal (na 1 porci)
4,6
skvělý recept
18 hlasujících
  • Recept Velikonoční bochánek - Bochánek rozkrojený a přeji dobrou chuť...
  • Recept Velikonoční bochánek - ...velikonoční bochánek s porcičkou ke kafíčku a ještě jednou dobré pochutnáníčko....///
  • Recept Velikonoční bochánek - Bochánek připraven ke konzumaci...


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční bochánek

Celkový počet komentářů: 1
  • ...velikonoční bochánek 25.03.2016 11:19:31

    Udělal jsem bochánky podle tohoto receptu a věřte nevěřte-prý se mě povedli i chuťově-.Pouze jsem vynechal rum a přidal kandované ovoce s kardamomem.Posílám fotografie mého výrobku a přeji všem krásné velikonoční svátky i dobrou chuť....///

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Velikonoční bochánek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept