reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Velikonoční beránek

Takhle se peče velikonoční beránek u nás již po mnoho let a má vždy veliký úspěch.


  • 4,0

    415×

    3,9 415
  • 1 h 15 min

  • 20×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C.

Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme.

Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme.

Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos.

Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velikonoční beránek

    Celkový počet komentářů: 29
    • Markéta
      Markéta

      Komentář k receptu Velikonoční beránek

      Tak za naší rodinu neee,je na nás opravdu moc sladký(a to sladký máme rádi) a druhý den je beránek dusivej.

      01.04.2018 09:46:33

    • Ivuska
      Ivuska

      Komentář k receptu Velikonoční beránek

      Bolo to vyborne tato

      17.04.2017 10:34:40

    • Diana
      Diana

      Je těsto dost husté? nemám totiž dvoudílnou formu, ale pouze takové vykrajovátko, tak aby mi to neproteklo.
      Děkuji

      27.03.2016 09:16:30


    • Gábina
      Gábina

      Komentář k receptu Velikonoční beránek

      Beránek jsem pekla a druhý den zas. Ihned se snědl. Výborný a rychlý recept.

      26.03.2016 09:09:42

    • Bety
      Bety

      Ahoj chystam se na Velikonoce a k tomu nesmí chybet ani beránek.Pomaham mamce .:D Zkousim se kouknout na recepty ale nevím jaky si vybrat.Poradte mi prosim.:D

      24.03.2016 12:00:20

    • dolíček
      dolíček

      na dvě půlky

      dodržel jsem přesně recept a nemá chybu přidal jsem dovnitř sušené borůvky a hlavně používám obě poloviny formy , které naplním a peču je samostatně a po upečení nožem ještě ve formě uříznu kopeček nad formami potom namažu půlky máslem s kakaem a mám super 3D berana

      05.04.2015 19:14:02

      • Lída
        Lída

        Re: na dvě půlky

        Také ho peču (už léta) v obou dílech samostatně. Ten odříznutý kopeček je na mlsání než se načne beránek. Akorát ho nespojuji krémem, ale džemem, nejlépe rybízovým, nebo podobným nakyslým, aby se vyrovnala ta sladkost cukrové polevy. Beránek se musí na pár hodin zajistit převázáním nití, než se džem vsákne a "slepí" obě půlky. Teprve pak je možné ho zdobit polevou.

        19.03.2016 11:58:17

    • Alex
      Alex

      Komentář k receptu Velikonoční beránek

      Dobrý den, jelikož je beránek uzavřený, tak nepoznám, kdy je hotový. Jak to prosím poznáváte Vy? díky za radu

      04.04.2015 11:25:44

      • Cukrová královna
        Cukrová královna

        Re: Komentář k receptu Velikonoční beránek

        Ahoj, tady posílám recept na beránka tak,jka ho už několik let pečeme u nás doma.

        Dobrou chuť!


        https://cukrovakralovna.wordpr ess.com/2015/04/04/velikonocni -beranek/

        04.04.2015 21:05:09

      • Radmila
        Radmila

        Re: Komentář k receptu Velikonoční beránek

        ve dvoudilne forme beranka po 45 minutach otevru a zkousim spejli. pokud jeste lepi, opet priklopim a dopekam 5-10 minut

        25.03.2016 07:12:21


    Nalezeno receptů: 29
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční beránek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.