Velikonoční beránek s krémovým likérem

Beránek neodmyslitelně patří k tradicím českých Velikonoc. Přidáte-li do těsta trochu lahodného likéru Baileys Original, uvidíte, jak jeho chuť ožije a všichni se budou jen olizovat.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme strouhankou (popřípadě hrubou moukou) a předehřejeme troubu na 170 °C.

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky dáme do mísy, přidáme horkou vodu, třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny. Vmícháme Baileys, smetanu a po chvilce mouku se solí a práškem do pečiva.

Do těsta můžete přidat oříšky, kandované ovoce nebo rozinky namáčené v Amarettu. Nakonec opatrně vmícháme do těsta vyšlehaný sníh z bílků, těsto vlijeme do formy a přiklopíme druhým dílem.

Beránka pečeme 45 minut v předehřáté troubě.

Velikonočního beránka s krémovým likérem můžeme ozdobit podle fantazie a podáváme na sváteční stůl.

zdroj: Baileys

autor receptu:

Velikonoční beránek s krémovým likérem

Počet přidaných receptů: 123

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 10624 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Velikonoční beránek s krémovým likérem

Recept se nachází v 10 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4305 receptů
zjirousek
Moučníky 1262 receptů
Zorňafa
1. aa-1 528 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Velikonoční beránek s krémovým likérem

Přidat příspěvek k receptu Velikonoční beránek s krémovým likérem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Hospicové hnutí ve světě a u nás

    Hospicové hnutí ve světě a u nás

    V jednom z minulých článků jsme vás seznámili s tím, co je to vlastně hospic, čím se zabývá, co poskytuje a komu. Dnes se podrobněji zaměříme na ty, kteří stáli u vzniku hospicového hnutí u nás i v zahraničí a jeho celosvětovému významu.

  • Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza je chorobný stav, který nastane kvůli absolutnímu nedostatku určitého vitamínu v lidském organismu. Většinou je to z důvodu hladovění a týká se to ve velké míře hlavně rozvojových zemí. V naší republice se nesetkáváme často s přímou avitaminózou, spíše jen s její lehčí formou, která nese název hypovitaminóza.




přidat nový recept