reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Velikonoční beránek s hořkou čokoládou

Další z receptů na velikonočního beránka, který se povede všem! Na středně velkou dvoudílnou formu.


  • 3,6

    16×

    3,6 16
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty


Energetická hodnota

8143 kJ / 1945,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Nejprve si ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků se špetkou soli a pár kapkami citronové šťávy. Poté přidáme lžíci krupicového cukru a šleháme, dokud se netvoří špičky a sníh není lesklý.

Pak ušleháme 4 žloutky a vejce s krupicovým cukrem do pěny. Polohrubou mouku smícháme s uvedeným množstvím kypřícího prášku, prosejeme k vaječné pěně a smícháme. Až se mouka hezky spojí se žloutkovou pěnou, přidáme ušlehaný sníh a opatrně spojíme dohromady. Přidáme nasekanou hořkou čokoládu a znovu opatrně promícháme.

Středně velkou formu (oba díly) na beránka důkladně vymažeme a vysypeme strouhankou. Těstem vyplníme spodní díl a přiklopíme vrchním dílem. Formu na velikonočního beránka dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C (horkovzdušná na 180 °C) zhruba na 40 - 45 minut.

Po upečení velikonočního beránka opatrně vytáhneme z trouby, necháme chvíli stát a poté opatrně sejmeme vrchní díl formy. Opět necháme chvíli stát a vyklopíme beránka na připravený talíř. Po vychladnutí si každý podle chuti může beránka potřít polevou nebo jen pocukrovat. My ho máme rádi s hořkou čokoládou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Velikonoční beránek s hořkou čokoládou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Míša
      Míša

      Komentář k receptu Velikonoční beránek s hořkou čokoládou

      Beránek není špatný, ale je hodně tuhý a druhý den jak sušenka. Chuťově ujde, ale příště zkusím jiný :-)

      21.04.2019 17:38:05

    • Anice
      Anice

      Komentář k receptu Velikonoční beránek s hořkou čokoládou

      Ahoj, moje babička mi předala recept na skvělého a hlavně rychlého velikonočního beránka! Podělím se s vámi o něj, ta chuť je nezapomenutelná!
      http://bit.ly/Mnamm

      14.04.2017 17:26:28


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Velikonoční beránek s hořkou čokoládou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.