reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Vegetariánské zapékané brambory

Takto připravené brambory nemají chybu. Jsou rychle hotové a pórek byste v nich nepoznali.


  • 4,1

    21×

    4,1 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na ne úplně tenké plátky. Celý pórek nakrájíme na kolečka, očištěnou papriku na proužky. Mozzarellu slijeme a nakrájíme na plátky. Balkánský sýr nastrouháme nebo lépe rozdrobíme. Připravíme si zapékací misku.

Brambory vhodíme do hluboké pánve na rozpálený olej, posypeme grilovacím kořením a osmahneme za občasného promíchání. Asi po 10 minutách přisypeme všechen pórek a opět asi 5 minut propékáme. Když jsou brambory zlatavé, odstavíme.

Brambory s pórkem vsypeme do zapékací misky a roztáhneme po celé ploše pekáčku. Posypeme provensálským kořením a mezi brambory vtlačíme mozzarellové plátky. Posypeme balkánským sýrem a znovu provensálskými bylinkami. Poklademe tenkými proužky papriky.

Vegetariánské brambory dáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 25 - 30 minut. V půlce pečení ještě přelijeme smetanou.

Vegetariánské zapékané brambory podáváme ještě teplé třeba se sterilovanou okurkou. Pórek osmažený a zapečený v receptu připomíná chuť zelí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Vegetariánské zapékané brambory

    Celkový počet komentářů: 1

    • kočule
      kočule

      Je to výborné

      Přidala jsem nakrájené žampiony

      05.03.2010 18:08:00


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Vegetariánské zapékané brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.