reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vegetariánské rýžové těstoviny

Bezmasý pokrm, ve kterém jsou základem rýžové těstoviny a zelenina.


  • 4,7

    19×

    4,7 19
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 820 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Postup přípravy

Rýžové (bílé) těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu. Vodu scedíme, těstoviny necháme chvíli okapat. Udržujeme je v teple.

Během vaření si připravíme zeleninu. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Sterilovanou zeleninu (použijeme malou plechovku) scedíme a promícháme s paprikou. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

Na hlubší pánvičce rozehřejeme olivový olej, vhodíme papriku, sterilovanou zeleninu, pórek a osmahneme. Ochutíme barevným pepřem a ostatním kořením. V tomto případě jsme použili drcený kmín, bazalku a estragon - ten můžeme nahradit sušenou petrželkou,má svou specifickou nasládlou chuť a nemusí být všem příjemná. Nedusíme déle než 10 minut, abychom v zelenině uchovali co nejvíce vitamínů. Česnek a pastu wasabi vmícháme nakonec.

Těstoviny přidáme k zeleninové směsi a promícháme, ještě chvíli prohřejme. Pro zjemnění přidáme plátek másla.

Vegetariánské rýžové těstoviny podáváme teplé i studené - na talíři i v menších miskách. Zdobíme sušenou petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vegetariánské rýžové těstoviny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.