reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Vegetariánské rýžové těstoviny

Bezmasý pokrm, ve kterém jsou základem rýžové těstoviny a zelenina.


  • 4,7

    18×

    4,7 18
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rýžové (bílé) těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu. Vodu scedíme, těstoviny necháme chvíli okapat. Udržujeme je v teple.

Během vaření si připravíme zeleninu. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Sterilovanou zeleninu (použijeme malou plechovku) scedíme a promícháme s paprikou. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

Na hlubší pánvičce rozehřejeme olivový olej, vhodíme papriku, sterilovanou zeleninu, pórek a osmahneme. Ochutíme barevným pepřem a ostatním kořením. V tomto případě jsme použili drcený kmín, bazalku a estragon - ten můžeme nahradit sušenou petrželkou,má svou specifickou nasládlou chuť a nemusí být všem příjemná. Nedusíme déle než 10 minut, abychom v zelenině uchovali co nejvíce vitamínů. Česnek a pastu wasabi vmícháme nakonec.

Těstoviny přidáme k zeleninové směsi a promícháme, ještě chvíli prohřejme. Pro zjemnění přidáme plátek másla.

Vegetariánské rýžové těstoviny podáváme teplé i studené - na talíři i v menších miskách. Zdobíme sušenou petrželkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vegetariánské rýžové těstoviny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.