Papriky plněné zeleninovou směsí a zapečené se sýrem a rajčaty.
3 stroužky | česnek |
8 ks | rajče |
150 g | strouhaný sýr |
4 ks | paprika zelená |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý bílý pepř | |
1 lžička | mletá sladká paprika |
směs | |
2 ks | cibule |
200 g | rýže |
200 ml | zeleninový vývar |
2 ks | mrkev (větší) |
100 g | tvaroh tučný |
200 g | hrášek mražený |
Papriky očistíme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, promícháme s česnekem, osolíme, opepříme a necháme odležet. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, vmícháme mrkev, hrášek, vše osolíme, podlijeme 100 ml vývaru a 5 minut podusíme. Zeleninu necháme okapat a vychladnout. Směs k plnění paprik: Tvaroh ochutíme solí, červenou paprikou a pepřem. Potom vmícháme vychladlou podušenou zeleninu a rýži. Dno zapékací mísy pokryjeme rajčaty a zakapeme olejem. Papriky naplníme a rozložíme na rajčata. Podlijeme vývarem a pečeme 15 - 20 minut při teplotě 200 °C. Nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem, který necháme ještě krátce zapéci. Na jednu porci počítáme dvě poloviny plněných paprik. Vhodnou přílohou k vegetariánským plněným paprikám jsou vařené brambory nebo pečivo.
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
Jalapeňos – chilli papričky, které bodují nejen v mexické kuchyni
Pokud máte rádi ostrá jídla, pak určitě znáte tento druh chilli papričky, ale jestli považujete Jalapeňos za super extra pálivou pochutinu pro otrlé, pak vás musíme vyvézt z omylu. Jalapeňos můžeme zařadit mezi mírně až středně pálivé, na stupnici pálivosti všech druhů papriček měřené v jednotkách SHU jsou dokonce takové druhy jako je Purpur, Maylon nebo Red Giant až čtvrté od konce!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena