reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Veganský perník

Recept na perník bez medu, vajec a mléka. Chuť je jiná, ale taková, že se po perníku jen zaprášilo. Je nepopsatelně lahodný a sladký s nahořklou melasovou koncovkou, navíc každé sousto chutná jinak.


  • 3,0

    3 2
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.

Čokoládu a ovocný chlebíček nakrájíme na malé a různě velké kousky. Do mísy prosejeme mouku s práškem do perníku, přidáme cukr, vanilkový cukr, čokoládu, ovocný chlebíček, vanilkový cukr a sušené pohankové mléko.

V kastrůlku smícháme vodu, olej, datlový sirup a rum. Vše vlijeme do moučné směsi a teprve nyní přidáme melasu a přímo ji rozmícháme v těstě, protože se špatně rozpouští. Vody je potřeba trochu víc než 1 hrnek, přidáváme ji po troškách, až je těsto husté jako na lívance. Vše důkladně vymícháme.

Těsto na veganský perník vlijeme na plech a pečeme asi 40 minut.

Upečený veganský perník ihned potřeme datlovým sirupem a posypeme práškovým cukrem. Nakrájíme na kostky a podle chuti podáváme.

Poznámka: Perník lze upéct jen z 500 g polohrubé mouky, semolinová mouka není potřeba. Místo ní lze přidat celozrnnou pšeničnou mouku, pokud ji máme doma.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Veganský perník

    Celkový počet komentářů: 2

    • ama (tecka) dudikova
      ama (tecka) dudikova

      Recept se mi nelíbí

      Recept nevyšel,ale dodžovala jsem všechny body.

      28.03.2018 13:55:36

      • Kkuli
        Kkuli

        Re: Recept se mi nelíbí

        To je mi líto. Dělám ho pravidelně, body nedodržuji, občas něco přidám, nebo uberu a nestalo se mi, aby nevyšel. On totiž asi " nevyjít " nemůže. Na fotce je jeho poslední verze.

        28.03.2018 20:38:47


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Veganský perník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.