reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Veganský hráškový krém

Recept na polévku nejen pro vegany - je jemná, krémová, zdravá a bez použití kravského mléka či jiných mléčných produktů.


  • 0

    0 0
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zelený hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme hrášek mražený. Cibulku očistíme a nakrájíme na hrubo, stejně tak česnek. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

Ve větším hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme. Poté přidáme hrášek, brambory, česnek a orestujeme. Zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme sůl, bobkový list, koření Horalka a přivedeme k varu. Hráškovou polévku vaříme 15 - 20 minut, až jsou brambory měkké. Obsah v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému, dochutíme sušeným droždím, čerstvě mletým pepřem a zjemníme sojovou smetanou. Před mixováním nezapomeneme vyjmout bobkový list. Podle potřeby polévku dosolíme a už jen krátce prohřejeme.

Veganský hráškový krém podáváme horký, chutná s opečenými krutony, ale i samostatně.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Veganský hráškový krém

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.