reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Veganské karbanátky z červené řepy

Pokud tyto karbanátky neberete jako náhražku masových, ale jako samostatné jídlo, tak jsou doopravdy moc dobré, lehké a zdravé. Recept nejen pro vegany.


  • 5,0

    5 7
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdříve uvaříme očištěnou velkou červenou řepu a necháme ji vychladnout. Většinou si ji vařím den dopředu. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno. Tvrdý rohlík nakrájíme na menší kousky.

Po vychladnutí řepu nastrouháme na jemném struhadle do mísy, přidáme nastrouhanou mrkev a kousky rohlíku. Přidáme hořčici, mletou papriku, sušené pohankové mléko, sůl, bylinky a jednu hrst cornflakes. Směs na karbanátky pečlivě promícháme.

Připravíme si strouhanku, do které v ruce rozdrtíme druhou hrst cornflakes. Do strouhanky lžicí dáváme těsto a v ní tvarujeme placičky.

Karbanátky z červené řepy smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Veganské karbanátky z červené řepy jsou dobré s brambory nebo bramborovou kaší. Výborně chutnají i studené.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Veganské karbanátky z červené řepy

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.