Veganské gazpacho

25 min | polévka | 4 porce | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1107x
Recept na pikantní studenou polévku ze spousty zeleniny a koření. Pochutnají si nejen vegetariáni a vegani.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na přípravu veganské studené polévky si připravíme veškerou zeleninu. Rajčata zbavíme zelených částí, omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. Papriky očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky, Salátovou okurku oloupeme a také nakrájíme. Jarní cibulku omyjeme, odkrojíme kořínky a rozkrájíme. Česnek oloupeme. V nejlepším případě použijeme zeleninu z vlastní zahrádky.

Připravíme si mixér a do nádoby vhodíme rajčata, okurku, papriky, cibulky, česnek a promixujeme. Přidáme olej, umeocet, osolíme, opepříme a nezapomeneme na půlku chilli papričky a šťávu z citronu. Nakonec přidáme lístky bazalky a naposledy dohladka promixujeme. Pozor, umeocet je slaný, tak ať gazpacho nepřesolíme! Pokud nám vadí rajčatové slupky, můžeme rajčata předem oloupat, ale podle mého názoru v polévce vůbec nevadí.

Veganskou polévku gazpacho podáváme studenou. Rozlijeme ji do mističek a podle fantazie dozdobíme. Můžeme použít chilli papričku, čerstvé lístky bazalky, oregana, posypat sušeným kořením, pokapat olivovým olejem apod. Veganské gazpacho ihned podáváme. Pokud nejsme RAW, můžeme gazpacho posypat ještě chlebovými krutonky.

Recept na veganské gazpacho je určen zejména pro vegetariány, vegany a RAW (syrová strava). Recept vyjde na 4 - 5 porcí.

Michy autor receptu:

Veganské gazpacho

Počet přidaných receptů: 3472

Ingredience

na porce
2,6
slabší recept
5 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Veganské gazpacho

Přidat příspěvek k receptu Veganské gazpacho
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept