reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Veganská zelenina s bramborovou kaší

Když vařím bramborovou kaši k zeleninovým placičkám, udělám jí víc a druhý den z ní dělám jídlo z jednoho hrnce. Je tak dobré, že se po něm hned zapráší. Je lehké, takže žádný poobědový útlum. Recept není nijak náročný.


  • 3,0

    3 2
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

pyré



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 817 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 536 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Připravíme si bramborovou kaši. Uvaříme zvlášť oloupané brambory s kmínem a solí a zvlášť celer na kostky v libovolném poměru surovin. Po uvaření scedíme brambory, přidáme celer s částí vody, pohankové sušené mléko a trochu oleje nebo jiného rostlinného tuku. Můžeme dle chuti přidat 1 - 3 stroužky oloupaného česneku. Vymícháme kaši a do hotové přidáme malou plechovku sterilovaného hrášku.

Připravíme si zeleninovou směs. Zeleninu a žampiony očistíme, celer s cibulí oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, celer na jemné nudličky, žampiony nakrájíme na plátky, pórek (zelenou část) nakrájíme na kolečka nebo nudličky. Nakrájenou cibuli zesklovatíme na rozpáleném oleji zároveň s celerem. Pak přidáme žampiony, pórek, rozmarýn a tymián a orestujeme. Směs podlijeme asi 1 dl vody, přidáme tamari a umeocet nebo jiný druh octa a dusíme. Po 5 minutách dušení, aby zůstala křupavá, přidáme na jemné kostičky pokrájenou červenou papriku. Zeleninovou směs dosolíme a po další minutě je hotovo.

Zeleninovou směs smícháme s kaší, kterou není potřeba zvlášť ohřívat. Pokud vaříme bramborovou kaši stejný den, je možné kaši se zeleninou i nemíchat, v tom případě kaši prohřejeme. I takto je veganská zelenina s bramborovou kaší vynikající.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Veganská zelenina s bramborovou kaší

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.