reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

Postup přípravy

Kyselejší jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Větší mrkve oškrabeme a nastrouháme na jemno. Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou a předehřejeme troubu na 150 °C.

Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a pudinkem, přidáme cukr a vanilkový cukr.
V druhé míse smícháme vodu s olejem, sušeným mlékem, přidáme polovinu jablek a rozmixujeme. Tekutinu přidáme k moučné směsi, zamícháme, přidáme nastrouhanou mrkev a těsto pořádně promícháme.

Těsto na mrkvovou buchtu nalijeme na plech, poklademe druhou polovinou jablek a vložíme do vyhřáté trouby. Buchtu pečeme 45 - 50 minut.

Veganskou mrkvovou buchtu podáváme jen tak samotnou, pocukrovanou, případně ji můžeme potřít polevou či pudinkem. Na fotce je s vanilkovou hraškou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Veganská mrkvová buchta

Celkový počet komentářů: 2
  • Vlasta
    Vlasta

    Co to je vanilková hraška?

    21.04.2018 19:45:43

    • Kkuli
      Kkuli

      Re: Otázka

      Dobrý večer.
      Vanilková hraška je výrobek z luštěnin, zejména z hrachu. Než se uvaří, tak chuť nic moc. Po uvaření chutná jako pudink, ale je mnohem hodnotnější a zdravější. Prodává se v kilovém balení a - protože dělám poloviční dávku, než je na jeho obalu - vydrží mi na 7 buchet. Kupuji ho na netu, když si objednávám i jiné výrobky.

      21.04.2018 22:04:25

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Veganská mrkvová buchta