reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Veganská mrkvová buchta

Lehká buchta k odpolední svačině či ke kafíčku. Recept nejen pro vegany.


  • 5,0

    5 3
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kyselejší jablka oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Větší mrkve oškrabeme a nastrouháme na jemno. Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou a předehřejeme troubu na 150 °C.

Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a pudinkem, přidáme cukr a vanilkový cukr.
V druhé míse smícháme vodu s olejem, sušeným mlékem, přidáme polovinu jablek a rozmixujeme. Tekutinu přidáme k moučné směsi, zamícháme, přidáme nastrouhanou mrkev a těsto pořádně promícháme.

Těsto na mrkvovou buchtu nalijeme na plech, poklademe druhou polovinou jablek a vložíme do vyhřáté trouby. Buchtu pečeme 45 - 50 minut.

Veganskou mrkvovou buchtu podáváme jen tak samotnou, pocukrovanou, případně ji můžeme potřít polevou či pudinkem. Na fotce je s vanilkovou hraškou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Veganská mrkvová buchta

    Celkový počet komentářů: 2
    • Vlasta
      Vlasta

      Co to je vanilková hraška?

      21.04.2018 19:45:43

      • Kkuli
        Kkuli

        Re: Otázka

        Dobrý večer.
        Vanilková hraška je výrobek z luštěnin, zejména z hrachu. Než se uvaří, tak chuť nic moc. Po uvaření chutná jako pudink, ale je mnohem hodnotnější a zdravější. Prodává se v kilovém balení a - protože dělám poloviční dávku, než je na jeho obalu - vydrží mi na 7 buchet. Kupuji ho na netu, když si objednávám i jiné výrobky.

        21.04.2018 22:04:25

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Veganská mrkvová buchta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.