reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Nejdříve (ale i večer předem) si připravíme sójové maso. Do 1,5 litru vody dáme 2 kostky zeleninového bujonu, trochu sójové omáčky nebo tamari, bobkový list, jalovčinky a celý pepř. Přivedeme k varu, přidáme sójové maso a 20 minut nezakryté vaříme.

Pokud si sójové maso připravujeme předem, necháme ho v tomto nálevu do druhého dne. Pak maso vyjmeme, lehce vymačkáme a nálev vylijeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a větší mrkev, menší petržel a čtvrtku celeru na kostičky.

Cibuli zpěníme, přidáme sójové maso a cukr, rychle opečeme, přidáme vodu, nakrájenou zeleninu a koření. Vše provaříme, pak sójové maso vyjmeme, přidáme rajský protlak a rozmixujeme.

Do rozmixované omáčky vlijeme asi 0,5 dl vody smíchané se 4 lžičkami sušeného mléka z ovesných vloček a 1 lžicí hladké mouky. Vložíme maso, necháme probublat a podáváme.

Veganskou divočinu můžeme podávat s domácím knedlíkem nebo jinou přílohou podle chuti.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Veganská divočina