reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Veganská buchta s vanilkovou polevou

Recept na hruškový moučník s polevou z vanilkové hrašky, který bude chutnat nejen veganům.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Postup přípravy

Dvě velké hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky, případně použijeme tři menší hrušky. Střední plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165 °C.

Do jedné mísy prosejeme mouku společně s kypřícím práškem, přidáme všechny suché ingredience a promícháme. V druhé míse rozmixujeme vodu, olej a oloupaný banán, směs přilijeme do moučné směsi a dobře promícháme.

Těsto nalijeme na připravený plech, povrch poklademe hruškami a dáme péci na 45 minut do vyhřáté trouby.

Asi 20 minut před tím, než je buchta hotová, si uvaříme polevu z vanilkové hrašky. Dáme vařit vodu, do které jsme rozmíchali sušené mléko, olej a hrašku. Od okamžiku varu vaříme ještě 20 minut. Polevu mícháme, aby se nepřipálila. Po dvaceti minutách přidáme cukr a trochu rumu, může být i pár kapek rumové tresti. Cukr necháme rozpustit a polevu převařit.

Hotovou vanilkovou hraškovou polevu nalijeme na upečený moučník a necháme alespoň 3 hodiny tuhnout na chladném místě, lépe však přes noc.

Veganská buchta s vanilkovou polevou má jemnou chuť po hruškách. Pokud chceme něco chuťově výraznějšího, můžeme použít kyselejší druh jablek, višně nebo jahody.

Poznámka: Vanilková hraška chutná jako pudink, ale protože je z hrachu, je mnohem zdravější a obsahuje velké množství vápníku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Veganská buchta s vanilkovou polevou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.