reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Veganská buchta s vanilkovou polevou

Recept na hruškový moučník s polevou z vanilkové hrašky, který bude chutnat nejen veganům.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 540 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 668 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Dvě velké hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky, případně použijeme tři menší hrušky. Střední plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165 °C.

Do jedné mísy prosejeme mouku společně s kypřícím práškem, přidáme všechny suché ingredience a promícháme. V druhé míse rozmixujeme vodu, olej a oloupaný banán, směs přilijeme do moučné směsi a dobře promícháme.

Těsto nalijeme na připravený plech, povrch poklademe hruškami a dáme péci na 45 minut do vyhřáté trouby.

Asi 20 minut před tím, než je buchta hotová, si uvaříme polevu z vanilkové hrašky. Dáme vařit vodu, do které jsme rozmíchali sušené mléko, olej a hrašku. Od okamžiku varu vaříme ještě 20 minut. Polevu mícháme, aby se nepřipálila. Po dvaceti minutách přidáme cukr a trochu rumu, může být i pár kapek rumové tresti. Cukr necháme rozpustit a polevu převařit.

Hotovou vanilkovou hraškovou polevu nalijeme na upečený moučník a necháme alespoň 3 hodiny tuhnout na chladném místě, lépe však přes noc.

Veganská buchta s vanilkovou polevou má jemnou chuť po hruškách. Pokud chceme něco chuťově výraznějšího, můžeme použít kyselejší druh jablek, višně nebo jahody.

Poznámka: Vanilková hraška chutná jako pudink, ale protože je z hrachu, je mnohem zdravější a obsahuje velké množství vápníku.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Veganská buchta s vanilkovou polevou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.