Nejprve si v hrnku připravíme kvásek pomocí droždí, trochy cukru a části mléka.
Kvásek nalijeme do mísy a přidáme k němu mléko se žloutky, rozpuštěné máslo, rum, po částech zamícháme mouku a cukr a přidáme špetku soli. Z ingrediencí vypracujeme vláčné těsto a necháme jej kynout.
Až těsto zhruba zdvojnásobí objem, rozválíme jej na 2cm silný plát a pomocí skleničky vykrájíme kolečka, přikryjeme je utěrkou a necháme dále kynout. Do vzniklých bochánků po vykynutí uděláme důlek a ihned je smažíme v oleji z obou stran dozlatova. Dbáme na dostatek tuku, aby byly vdolky vždy z poloviny ponořené.
Po usmažení můžeme vdolky dle chuti mazat tvarohem, povidly, popřípadě marmeládou a navrch je ozdobíme kopečkem smetany.