reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření



Energetická hodnota

2309 kJ / 551,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 663 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Recept na banánové muffiny s pekanovými ořechy krok za krokem

28. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 653 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 733 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 186 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 603 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme droždí, na to nasypeme lžíci cukru. Přilijeme trochu vlažného mléka, tím se udělá kvásek, který necháme kynout cca 20 minut.

Ke kvásku dolijeme zbytek mléka, přidáme vejce, olej a sůl. Vypracujeme hladké těsto na vdolky a necháme vykynout. Nejlepší je nechat těsto udělat v domácí pekárně. Kdo pekárnu nemá, nechá po prvním hnětení těsto odpočinout cca 15 minut a hněte znovu, pak nechá cca 50 minut kynout.

Po vykynutí rozválíme těsto na výšku cca 1 cm a vykrajujeme hrdlem namočené skleničky kroužky podle toho, jak chceme vdolky velké. Vdolky necháme ještě nakynout, doprostřed vmáčkneme dolík a vkládáme smažit do rozpáleného oleje.

Vdolky po vyjmutí (zhnědnutí) přemázneme marmeládou, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Vdolky s marmeládou a šlehačkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.