Jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví ve spoustě domácností.
1 balíček | piškoty |
cukr moučka | |
těsto | |
---|---|
80 g | máslo |
4 lžíce | rum |
3 lžíce | kakao |
2 lžíce | voda |
180 g | cukr moučka |
200 g | mleté piškoty |
náplň | |
100 g | máslo |
2 lžíce | rum |
1 ks | žloutek |
80 g | cukr moučka |
1 lžíce | kondenzované mléko |
Piškoty umeleme. Smícháme je se zbylými surovinami na těsto a vypracujeme hladkou hmotu. Základ na včelí úly dáme ztuhnout asi na hodinu do lednice. Potom vyválíme váleček, rozdělíme na stejné dílky, ze kterých tvarujeme kuličky. Ty vmačkáváme do cukrem vysypaných formiček a vyklepneme. Z kondenzovaného mléka, cukru, rumu a žloutku vyšleháme krém, kterým naplníme úly a přiklopíme na piškot. Včelí úly skladujeme v chladu.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena