reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na potření

náplň

těsto



Postup přípravy

Ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme měkké máslo a dále šleháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Těstem naplníme připravenou a pečícím papírem vyloženou formu. Korpus na včelí štípnutí pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

Mezitím rozpustíme na pánvi máslo, cukr a med. Odebereme 3 lžíce ze šlehačky, kterou máme připravenou na krém, a přidáme. Vmícháme mandle a krátce povaříme.

Koláč vytáhneme z trouby, povrch potřeme mandlovou směsí a vrátíme zpět do trouby. Pečeme ještě asi 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

Do tekuté šlehačky vmícháme vanilkový pudinkový prášek bez vaření a ušleháme.
Vychladlý koláč rozřízneme napříč a na spodní plát natřeme krém a přikryjeme druhým plátem. Koláč včelí štípnutí můžeme podávat ihned nebo nechat asi 1 hodinu proležet.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Včelí štípnutí

    Celkový počet komentářů: 1

    • Terísek-66
      Terísek-66

      je to množství na dortovou formu nebo na velkou?

      15.05.2011 13:20:51

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Včelí štípnutí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.