Variace na vepřový džuveč

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1727x
Výborný recept na hlavní jídlo.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Očištěnou a nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme na malé kostky nakrájené maso (nejlépe plec) a orestujeme.

Orestované maso osolíme, okořeníme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě. Pak podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené papriky a rajčata, protlak, utřený česnek a propranou rýži. Vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáme vodu a zvolna dusíme doměkka.

Variaci na vepřový džuveč sypeme sekaným koprem nebo petrželkou. Variaci na vepřový džuveč podáváme teplou.

lumik autor receptu:

Variace na vepřový džuveč

Počet přidaných receptů: 264

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Variace na vepřový džuveč

Přidat příspěvek k receptu Variace na vepřový džuveč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept