500 ml | rum | |
8 ks | žloutek | |
1 plechovka | salko | |
300 g | cukr krystal | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
250 ml | smetana ke šlehání | |
1 l | mléko plnotučné |
Do většího hrnce dáme mléko, 30% smetanu ke šlehání, cukr a žloutky. Vše důkladně prošleháme a za stálého míchání přivedeme směs k varu.
Pak základ vařeného vaječného likéru vychladíme a přidáme salko s cukrem a rumem. Vařený vaječný likér naléváme do lahví přes sítko, abychom odstranili případné zbytečky od bílků. Plnotučné mléko lze nahradit 12% smetanou a salko lze nahradit pikaem stejné velikosti plechovky. Získáme tak čokoládový likér, která také chutná výborně.
Vařený vaječný likér podáváme při nejrůznějších příležitostech.
Foto: Shutterstock.com
Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový
Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!
Domácí vánoční likéry a jedlé dárky – nezapomeňte na ně ani letos!
Domácí likéry si podle všeho získávají stále větší oblibu a dá se říct, že už jaksi patří k našim vánočním tradicím, stejně jako třeba pečení cukroví nebo výroba domácích vánočních dekorací. Po domácku vyrobené likéry s chutí a vůní Vánoc jsou navíc samy o sobě skvělým dárkem. Zkuste i vy letos potěšit své blízké lahvinkou tohoto lahodného sladkého moku vyrobeného s láskou!
Autor:iljuša
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena